SPORT 19 februarie 2009

Luptătoarele de la CSM Sfântu-Gheorghe au început anul în forţă

de Covasna Media | 1014 vizualizări
Luptele libere se anunţă şi în 2009 drept cea mai de succes disciplină sportivă din judeţul Covasna. Deşi anul se află abia la început, fetele de la Clubul Sportiv Municipal au avut evoluţii entuziasmante la cele două competiţii de grand-prix la care au luat parte. După două săptămâni de cantonament în Franţa, pe 6 februarie elevele lui Matefy Arpad s-au deplasat în localitatea franceză Tourcoing, acolo unde anual se desfăşoară unul din cele mai

Luptele libere se anunţă şi în 2009 drept cea mai de succes disciplină sportivă din judeţul Covasna. Deşi anul se află abia la început, fetele de la Clubul Sportiv Municipal au avut evoluţii entuziasmante la cele două competiţii de grand-prix la care au luat parte.

Trei prezenţe pe podium, la Tourcoing în Franţa

După două săptămâni de cantonament în Franţa, pe 6 februarie elevele lui Matefy Arpad s-au deplasat în localitatea franceză Tourcoing, acolo unde anual se desfăşoară unul din cele mai puternice turnee din Europa consacrat luptelor libere feminine, cu participanţi din ţara gazdă, ţările africane, Belarus, Spania, Cehia şi multe altele.

Dintre luptătoarele de la CSM, cea mai bună evoluţie a avut-o Estera Dobre, care s-a impus în finala categoriei 48 de kilograme. La categoria 67 de kg, Roxana Iancolovici a terminat a doua, iar la categoria 51 de kilograme Mihaela Munteanu s-a clasat a treia. Echipa României, s-a clasat pe locul trei.

Trei locuri 1, în Bulgaria

Apoi, în intervalul 14 -15 februarie, fetele noastre au luptat la Varna, în Bulgaria, acolo unde s-a desfăşurat turneul Dan Kolov & Nikola Petrov, cel mai puternic concurs de lupte libere din estul Europei. În competiţia feminină echipa României a ocupat locul 1, graţie celor trei victorii spectaculoase obţinute de Estera Dobre la 48kg, Mihaela Munteanu la 51kg şi Roxana Iancolovici la 67kg. Estera Dobre a demonstrat forma excelentă în care a învins câteva sportive de top mondial.

Estera Dobre vrea titlul european

„Estera e pe val. E extraordinar de ambiţioasă şi îşi doreşte titlul european. Va fi foarte greu, dar încercăm să facem tot posibilul pentru a face o figură frumoasă la europene. Atât Estera cât şi Mihaela şi Roxana, vor fi la această competiţie pentru a demonstra progresul pe care l-au făcut în ultima vreme” spune Matefy Arpad. Estera Dobre, Mihaela Munteanu şi Roxana Iancolovici vor fi trei dintre cele şase reprezentante ale României care se vor lupta la campionatele europene ce vor începe pe 31 martie în Lituania.

Şase din cei mai buni zece sportivi din judeţ

Anul 2008 a fost unul excelent pentru luptele libere feminine din Sfântu-Gheorghe, cu două participante la Jocurile Olimpice de la Beijing şi şase din cele mai bune zece sportive ale judeţului în clasamentul întocmit de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Covasna.

Ana Maria Pavăl nu mai concurează pentru Sfântu-Gheorghe

Judeţul Covasna a pierdut-o pe cea mai bună sportivă din judeţ. Ana Maria Pavăl a decis să se transfere la un alt club, la Sfântu-Gheorghe neputându-i fi sastisfăcute pretenţiile financiare. Nici măcar după excelenta participare la Jocurile Olimpice, sportivele nu au primit sprijin local, cu excepţia unei premieri de 5.000 de lei din partea Primăriei. Clubul Sportiv Municipal finanţează de unul singur pregătirea, cantonamentele şi salariile luptătoarelor, fiind sprijinit doar de Federaţia de profil.

„Nu e de mirare că Ana Maria a plecat. Atâta poate clubul nostru. CSM-ul trage singur fără să fie sprijinit de nimeni. Nu cred că e normal ca autorităţile locale să nu fie în stare să-i plătească celei mai bune sportive din judeţ un salariu decent. Cred că oricare din jucătoarele echipei de baschet câştigă mai mult decât câştiga Ana Maria, care a reuşit o performanţă cum nu ştiu dacă oraşul nostru va mai obţine vreodată. Locul 5 la Jocurile Olimpice e o performanţă extra ordiară. Nu zic că salariile baschetbalistelor sunt prea mari, dar cele ale luptătoarelor sunt mult prea mici. Oraşul ăsta nu a ştiut niciodată să-şi preţuiască performerii, campionii, aşa că la urma urmei, nu mă mai miră nimic” a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Matefy Arpad, cel mai bun antrenor din judeţ în 2008.

Andra Munteanu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
cornelia, 28 mai 2009
Din ce cauza a plecat Ana Maria Paval?
alexis, 23 aprilie 2009
Ana Maria Paval nu din cauza banilor a plecat sunteti prost informati
katy nita, 16 martie 2009
sunt super fete...si ar trebui ajutate cumva... o pup dak citeste pe mihaela munteanu si i doresc numai realizariiiiiiiiii! te pup ma fata:*:*:* katy handbal;):*:*:*
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.