SPORT 31 mai 2009

Lupta pentru un butoi cu bere

de Covasna Media | 767 vizualizări
Peste 150 de persoane au participat sâmbătă la cel mai mare paintball scenario din ţară, organizat la Covasna

Peste 150 de pasionaţi de paintball din ţară şi din străinătate s-au adunat la acest sfârşit de săptămână în Covasna, la fosta fabrică de mobilă, pentru a participa la primul paintball scenario din ţară – Transylvanian Scenario. Costumaţi milităreşte şi înarmaţi până în dinţi cu bile de paintball, fumigene şi markere, luptătorii au fost împărţiţi în două tabere – a Draconilor şi a Rumtarilor, care s-au împuşcat între ei pentru „apa vieţii“ –un butoi cu 50 de

Peste 150 de persoane au participat sâmbătă la cel mai mare paintball scenario din ţară, organizat la Covasna

Peste 150 de pasionaţi de paintball din ţară şi din străinătate s-au adunat la acest sfârşit de săptămână în Covasna, la fosta fabrică de mobilă, pentru a participa la primul paintball scenario din ţară – Transylvanian Scenario. Costumaţi milităreşte şi înarmaţi până în dinţi cu bile de paintball, fumigene şi markere, luptătorii au fost împărţiţi în două tabere – a Draconilor şi a Rumtarilor, care s-au împuşcat între ei pentru „apa vieţii“ –un butoi cu 50 de litri de bere.

Deşi prima parte a luptei ar fi trebuit să dureze câteva ore, participanţii din echipa Draconilor erau atât de bine pregătiţi încât au reuşit să identifice şi să scoată butoiul după nici 20 de minute de joc. Acesta a fost ulterior pus la loc şi a constituit o nouă ţintă în jocul care s-a întins până după-masa.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii – Clubul PPZ Army din Sfântu-Gheorghe - au făcut mai multe combinaţii între echipe pentru a echilibra jocul şi au dat curs dorinţei participanţilor de a juca cât mai mult, chiar dacă asta însemna să mute butoiul cu bere de mai multe ori.

Jucătorii la acest paintball scenario au venit din mai multe judeţe ale ţării, din Bulgaria, Rusia, Ungaria, iar unii dintre ei au sosit la locul acţiunii încă de joi seara şi s-au împrietenit pe parcurs.

Premiile au fost trase la sorţi, pentru cel mai bun camuflaj fiind premiat un concurent din Bulgaria, care a primit o vestă de 300 de lei, iar premiul cel mare, un marker de peste o mie de lei, a revenit unui participant din Bucureşti.

„Singurul lucru nefavorabil a fost vremea. În rest, locaţia a fost foarte bine aleasă, ni s-a explicat ce trebuie să facem, am înţeles jocul, totul a fost super OK”, a spus Marin Traian, paintballer din Bucureşti. El practică acest sport de o jumătate de an şi spune că ceea ce îl atrage este spiritul de echipă şi adrenalina care derivă din această joacă ce seamănă atât de bine cu ceva real. La acestea se mai adaugă strategia şi logica de care ai nevoie în acest sport.

Preşedintele Clubului PPZ Army, Hajnal Attila, a subliniat că marea lor bucurie este că pe durata evenimentului nu a fost înregistrat niciun incident major, iar după ce a văzut cât de bine s-au simţit participanţii a decis ca la toamnă să organizeze un al doilea paintball scenario, la care să aducă 500 de jucători.

Pentru a evita accidentările, regulile au fost stricte, iar cei care le-ar fi încălcat ar fi fost îndepărtaţi pe loc.

Clubul PPZ Army din Sfântu-Gheorghe a organizat în ultima vreme mai multe competiţii de paintball ieşite din comun, cum ar fi cea pentru deţinuţi, pentru persoane cu dizabilităţi sau exclusiv pentru femei. Transylvanian Scenario a avut loc în cadrul Zilelor Sportive ale municipiului Sfântu-Gheorghe.

Ana Sidon

Teme articol: paintball PPZ Army bere
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.