SPORT 2 martie 2022

Lucrările la stadionul din Covasna, programate să înceapă și să se încheie anul acesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 840 vizualizări

Lucrările la viitorul stadion din orașul Covasna, finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să înceapă în primăvară și să fie încheiate până la finele anului, spune primarul Gyerő József. 

La poligon, CNI are încheiat contract de execuție pentru proiectare și construirea complexului sportiv tip 1, adică stadionul de fotbal. (...) Undeva prin primăvară, vară o să se apuce de treabă. Acolo anul acesta începe construirea. Termen de execuție este sfârșitul anului”, ne-a declarat primarul. 

Gyerő József spune și că zona fostului poligon va deveni un centru sportiv, pentru că acolo se va construi și o sală de sport, tot cu bani de la CNI, demers aflat în procedura de achiziție publică și evaluarea ofertelor. Totodată, autoritățile ar dori să înființeze și o subunitate ISU acolo. 

Din acest motiv este foarte importantă investiția privind rețeaua de canalizare la Chiuruș, dar și altele asemenea. 

Sala de sport are un buget de aproximativ 10 milioane de lei. Acum se derulează achiziția, nu avem câștigător declarat. Oricum CNI se ocupă. Noi trebuie doar să venim să ne ocupăm de altele, de exemplu rezolvarea problemei benzii de accelerare și decelerare de pe drumul național, cum se va face circulația publică, (...) să actualizăm PUZ-ul. În acel amplasament, al poligonului, al sălii de sport, vrem în continuare să construim niște obiective, deocamdată nu avem pentru ele finanțare, printre ele și un centru SMURD și de intervenție rapidă pentru cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să construim o bază împreună cu ei”, a spus primarul din Covasna, Gyerő József, când am vorbit pe tema bugetului orașului pentru anul 2022. 

Anunțul de proiectare-faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: „Construire Sală de sport cu tribuna 180 locuri-Proiect Tip, Oraș Covasna, DN 13E, KM 61+650-61+810” a fost publicat pe SEAP de CNI pe data de 1 noiembrie 2021. 

„Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: CONSTRUCȚII DE BAZE SPORTIVE-PROIECT TIP1- V2 combustibil gaz-„Construire baza sportivă TIP 1, oraș Covasna, DN13E, km 61+650-61+810”” este un anunț publicat pe SEAP în 15 iulie 2021. 

Viitorul stadion ar urma să aibă 500 de locuri în tribune, iar investiția ar urma să coste peste 7 milioane de lei. 

Sursă foto: Facebook/ Cseke Attila

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.