SPORT 19 ianuarie 2014

Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal

de Covasna Media | 602 vizualizări

Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă la Centre Bell din Montreal. 

Revenit în ring după mai bine de un an de pauză, Lucian Bute nu a rezistat în faţa lui Jean Pascal, fiind învins la puncte, după un meci pe care canadianul de origine haitiană l-a dominat autoritar. A fost a doua înfrângere din cariera românului, al cărui viitor în ring a devenit acum incert.

Fără să reușească serii de lovituri câștigătoare, după operația la mâna stângă, Bute a dus o luptă prudentă în fața lui Pascal. În aproape toate reprizele, Bute a rezistat atacurilor venite din partea haitianului, care a părut în pericol abia în ultima repriză, în ultimele 40 de secunde.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte, în unanimitate: 116-112, 117-110 şi 117-111. Românul a intrat în ring pe melodia Where The Streets Have No Name a trupei U2, fiind aclamat de spectatorii din Centre Bell. Pe parcursul partidei, tribunele l-au susținut pe Pascal, care a dominat lupta fără drept de apel.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat. Bute a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012. Apoi, românul a dat piept cu Carl Froch, la Nottingham, unde Bute a suferit cel mai dur eșec al carierei, înainte de cel cu Pascal.

Bilanțul celor doi în carieră arată astfel în acest moment - Pascal:29 de victorii, două înfrângeri, o remiză, 17 KO-uri; Bute: 31 de victorii, două înfrângeri, 24 de KO-uri. Peste 20.000 de spectatori au fost prezenți în sala din Montreal.

pascal_bute

Declarații la finalul luptei. Bute: "Am ezitat și asta m-a costat" / Pascal: "Sunt cel mai bun din oraș!"

Văzând că nu mai are șanse să se impună la puncte, pugilistul român a dat totul în repriza a 12-a, a încercat să obțină K.O.-ul., însă adversarul său a reușit să se mențină în picioare, acela fiind singurul lui obiectiv pe finalul partidei.

Imediat după ce a fost premiat, Jean Pascal a avut o declarație scurtă, însă plină de mândrie.

"Sunt cel mai bun din oraș și azi am demonstrat acest lucru", a spus haitianul naturalizat.

În replică, Lucian a recunoscut superioritatea adversarului său, însă consideră că nu este totul pierdut. Pe ring, românul i-a cerut revanșa lui Pascal.

"Sunt dezamăgit de performanța mea. M-am pregătit bine, m-am antrenat conștiincios, am avut încredere, însă lucrurile nu au mers așa cum mi-aș fi dorit. Am ezitat puțin, și asta m-a costat. Îmi doresc revanșa", a spus Lucian Bute.

"M-am pregătit foarte bine pentru meci, am avut încredere, dar și emoții. Lucrurile nu au mers așa cum ne-am fi dorit și cum am sperat. Auzeam indicațiile din colț, care îmi spuneau să atac, dar nu l-am putut doborî (n.r. pe Pascal)", a declarat Bute la final, în limba franceză.

Adversarul compariotului nostru a primit două centuri: NABF (North American Boxing Federation), care este o centură continentală și WBC Diamond, una onorifică și se acordă doar luptelor de prestigiu, cu o importanță aparte.

Tatăl lui Bute: "Lucian a pierdut pentru că nu a folosit mâna stângă"

Lucian Bute a fost învins de haitianul Jean Pascal, chiar dacă a lupta s-a întins pe 12 runde.

Ca de ficare dată, casa familiei Bute de la Pechea (Galaţi) a fost plină, toate rudele trăind la intensitate maximă fiecare secundă a luptei. La finalul acesteia, tatăl lui Lucian a explicat înfrângerea fiului său.

"A fost un meci echilibrat, dar a pierdut pentru că nu și-a folosit mâna stângă. A încercat doar în ultima repriză, dar nu i-a ieșit. Nu a avut explozie, s-a ferit cu mâna stângă tot meciul, a folosit-o doar pe final", a spus Ștefan Bute.

Tatăl lui Lucian i-a transmis acestuia că îl așteaptă acasă, unde va avea sprijinul întregii familii. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat.

Bute a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.