SPORT 14 februarie 2019

Luare de poziție: Conduita suporterului trebuie să ajute echipa

de Covasna Media | 967 vizualizări

Fanii echipei de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe au început cu stângul anul 2019, fiind implicați în două situații neplăcute. Ne reamintim de tentativa unui fan de a ajunge la fotbaliști, la finele meciului de la Voluntari, după ce a escaladat gardul împrejmuitor. Fanul respectiv, pentru care apoi s-a folosit pretextul că ar fi vrut să cânte Imnul Secuiesc alături de sportivi, a fost imobilizat atunci de stewarzi și scos din incintă.

Acum, la meciul cu Dinamo, galeria noastră a avut un alt moment de rătăcire, scandând ”Țiganii, țiganii”. Nu mai contează la adresa cui, a dinamoviștilor sau a brigăzii de arbitri.

Fapta, de altfel faptele, din punctul de vedere al semnatarului acestor rânduri, este reprobabilă. Dacă vrei să demonstrezi că ești un exemplu de conduită, de eleganță și de bun simț, nu răspunzi la provocări și îți încurajezi echipa favorită în mod civilizat. Astăzi, mâine, un an, 10 ani, oricât este nevoie. Până la urmă comunitatea fotbalistică de elită a României va remarca acest lucru.

Însă, cele două chestiuni la care am făcut referire, venite ce-i drept și pe fundamentul unor rezultate nefavorabile, pun puncte negative în dreptul iubitorului de fotbal din Sf. Gheorghe și atrag, implicit, antipatie asupra fotbaliștilor și clubului Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Desigur că este greu să accepți, la tine acasă, scandări jignitoare, xenofobe și așa mai departe. Înțelegem perfect și acest aspect. Însă dacă, în concluzie, punem în balanță binele și răul atras pentru club, imaginea județului și a fotbalului covăsnean, vom vedea că...

Mai bine, stimate cititor, formează-ți singur propria părere.

Noi ne vom mărgini strict la prezentarea obiectivă și concretă a faptelor, bazându-ne pe un fapt cert: în acest campionat, Sepsi OSK Sf. Gheorghe este una dintre cele mai bune echipe din România și singura care nu a primit vreun cartonaș roșu.

Restul...

Foto arhivă

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.