SPORT 28 iunie 2009

Lobby pentru Complex Naţional Sportiv la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 661 vizualizări
Deputatul Horia Grama şi senatorul Titus Corlăţean (ambii PSD) au depus o interpelare la Ministerul Tineretului şi Sportului

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, întăreşte ideea că cea mai bună variantă pentru Clubul Sportiv Municipal (CSM) şi baza sportivă din oraş este transformarea într-un Complex Naţional Sportiv, propunere asupra căreia a şi solicitat

Deputatul Horia Grama şi senatorul Titus Corlăţean (ambii PSD) au depus o interpelare la Ministerul Tineretului şi Sportului

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, întăreşte ideea că cea mai bună variantă pentru Clubul Sportiv Municipal (CSM) şi baza sportivă din oraş este transformarea într-un Complex Naţional Sportiv, propunere asupra căreia a şi solicitat punctul de vedere al ministerului Tineretului şi Sportului printr-o interpelare.

Deputatul Horia Grama spune că a analizat care ar fi avantajele preluării bazei în subordinea municipalităţii, sau transformarea ei în Centru Naţional de pregătire a sportivilor, iar balanţa s-a înclinat spre varianta naţională.

„Făcând o retrospectivă a contribuţiei CL la sport şi la baza sportivă n-am găsit o motivaţie că ar fi bine dacă ar trece la Consiliu, pentru că de-a lungul timpul acesta nu a manifestat interes faţă de baza sportivă şi nici bugetul municipiului nu prea permite o întreţinere adecvată”, a spus Horia Grama amintind şi de momentul în care CL nu s-a putut achita de contribuţia sa pentru pista de alergare de la Stadion.

Pe de altă parte, Grama a subliniat că înfiinţarea unui Centru Naţional Sportiv la Sfântu-Gheorghe ar însemna o investiţie substanţială din partea ministerului, într-un bazin semiolimpic, minihotel, teren de antrenament modern, sală polivalentă şi altele. „Am avut şi discuţii cu oameni de sport – Octavian Belu, Nicolae Mărăşescu, care cunosc activitatea de la Sfântu-Gheorghe, iar pe linie sportivă toată lumea sprijină înfiinţarea Centrului Naţional”, a mai spus Grama.

Investiţie de 40 de milioane de euro

În total, investiţia ar depăşi 40 de milioane de euro după cum spunea recent directorul Direcţiei Judeţene de Sport, Marian Ştiopu. Pe tema alegerii municipiului Sfântu-Gheorghe ca unul dintre oraşele cu Centru Naţional Sportiv, Grama a depus recent o interpelare la Minister, împreună cu colegul său senatorul Titus Corlăţean, prin care solicită ministrului să prezinte punctul de vedere privind emiterea unui ordin de încadrare a acestui Complex în cadrul celor de interes naţional.

„Pe linie politică a rămas în răspunderea ministrului dacă va accepta ca baza să se transforme în Centru Naţional sau va fi trecută la CL, dar îi spun public dnei ministru că dacă va trece la CL, cu bună ştiinţă a îngropat orice performanţă şi tradiţie în legătură cu sportul în Sfântu-Gheorghe. Am făcut toate demersurile pentru a salva acest Centru Naţional, acum toată răspunderea cade asupra ministrului Ridzi, care trebuie să decidă”, a mai afir mat preşedintele PSD Covasna.

Tot el spune că a discutat şi săptămâna trecută această chestiune cu ministrul tineretului şi a spus că va analiza, şi că problema i-a fost prezentată şi premierului Emil Boc, iar liderii PD-L susţin transformarea bazei sportive de la CSM, cu tot ce implică aceasta, în Centru Naţional Sportiv. Primăria Sfântu-Gheorghe face de mai multă vreme demersuri pentru preluarea în administrarea sa a Sălii Sporturilor, respectiv a bazei sportive, considerând că este normal ca acestea să fie conduse din judeţ, şi nu de autorităţile centrale, fără a considera că o asemenea preluare ar fi păguboasă. Primarul Antal Arpad a spus de mai multe ori că dacă chiar îşi doreşte, Guvernul poate susţine sportul din Sfântu-Gheorghe şi fără ca obiectivele amintite să fie în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.