SPORT 12 iunie 2023

Liviu Ciobotariu, noul antrenor al Sepsi OSK: „Misiunea mea va fi una dificilă, dar am încredere în potențialul meu”

de Daniela Luca | 2408 vizualizări

Liviu Ciobotariu, numit la Sepsi OSK după ce Cristiano Bergodi a decis să părăsească echipa, a fost prezentat oficial, vineri, la Sfântu Gheorghe. Antrenorul, în vârstă de 52 de ani, a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Directorul general al clubului, Hadnagy Attila, a declarat că Liviu Ciobotariu este cel mai căutat antrenor din țară.

Liviu Ciobotariu a spus vineri că noua misiune vine cu o responsabilitate mare, pentru că echipa și-a creat un nume în fotbalul românesc prin câștigarea unor trofee importante, însă antrenorul a precizat că are încredere în propriul potențial, dar și în cel al jucătorilor din lot.

„Sunt foarte bucuros că mă aflu în fața dumneavoastră. Este adevărat că am mai fost în această sală, dar ca adversar. Acum sunt în postura de antrenor al lui Sepsi. Este clar o nouă provocare pentru mine, un nou capitol. Aș vrea să mulțumesc oamenilor din conducere sau oamenilor care conduc destinele acestei echipe, domnului Diószegi și bineînțeles lui Attila, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, pentru misiunea pe care o am de îndeplinit. (...) În ultimii doi ani, s-au câștigat trei trofee și aici aș vrea să îl felicit și pe fostul antrenor, pe Cristiano Bergodi, pentru parcursul foarte bun pe care l-a avut alături de echipă și de conducerea clubului. Clar că mi-am dorit să vin la această echipă, pentru că este o echipă care dorește performanță, o echipă care oferă condiții spre performanță, o echipă care, în acest timp cât a fost în prima ligă, și-a făcut simțită prezența prin seriozitate și prin tot ceea ce s-a construit aici”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Liviu Ciobotariu.

Noul antrenor își dorește cel puțin să repete performanțele dobândite deja de echipă

Cel care se va afla pe banca tehnică în locul lui Bergodi a adăugat că nu dorește să facă multe schimbări în lot și că știe calitățile jucătorilor din echipă, însă spune că mai este mult de lucru pentru că e una să îi vezi la televizor și alta este să lucrezi cu ei pe terenul de fotbal.

„O să mai aducem unul sau doi jucători, ca să completăm lotul și să avem concurență pe posturi, însă jucătorii care sunt în momentul de față sunt jucători care au demonstrat că au calitate, că au valoare și că pot să joace la un nivel foarte bun, ceea ce ne dorim noi. (...) Eu îmi doresc să repetăm, cel puțin, performanțele pe care le-a făcut acest club înainte de a veni eu și am încredere în jucători, în conducere, în staff-ul meu. Nu mă gândesc la presiune, pentru că în fotbal dacă nu ai presiune, înseamnă că nu trăiești meciul. Este clar că sunt obligat, prin performanțele care s-au realizat, să vin la același nivel cu ce s-a întâmplat înainte și am să fac tot posibilul ca să ajungem acolo unde ne dorim”, a mai precizat noul antrenor.

Hadnagy Attila: „Cred că am ales antrenorul cel mai căutat din România”

Patronul clubului, Diószegi László, a spus că speră ca această colaborare să aducă rezultate frumoase echipei.

„Sunt foarte bucuros că domnul Liviu Ciobotariu a ales să vină la noi. (...) Avem încredere mare și chiar suntem foarte onorați că ne-a ales pe noi. Pot să spun sincer că nu am stat prea mult pe gânduri. Când am știu că domnul Bergodi a ales o altă destinație, atunci am stat de vorbă cu Attila Hadnagy și nu am făcut o listă lungă. Când am discutat despre el, a fost cred că singurul care dacă spunea da, atunci nu-l mai puneam pe altul pe listă și a și spus da. Cred că o să avem o colaborare frumoasă și sperăm că o să fim iarăși o echipă care aduce cinste României și în cupele europene”, a declarat și Diószegi László.

„Cred că am ales antrenorul cel mai căutat din România și chiar îi mulțumim că ne-a ales pe noi. Avem încredere în el. Ne-am înțeles foarte repede. Știe ce e aici, a auzit că suntem un club foarte serios care are ambiție. Suntem uniți și mergem pe un drum foarte drept, poate de aceea și am făcut niște performanțe în care n-a crezut nimeni”, a spus și directorul general al clubului, Hadnagy Attila.

Ca antrenor principal, Liviu Ciobotariu a mai coordonat echipe precum FC Voluntari, FC Hermannstadt, FC Botoșani, ASA Târgu Mureș sau FC Vaslui, dar și Al-Tai și Al-Faisalyy, în Arabia Saudită. De asemenea, între 2019 și 2020, a fost selecționerul reprezentativei de fotbal a Libanului, se arată pe pagina de Facebook a clubului Sepsi OSK.

La finalul lunii mai, Cristiano Bergodi anunța că nu își va mai prelungi contractul care expira la finalul sezonului. Antrenorul a explicat că are nevoie de noi provocări. Sub conducerea sa, Sepsi OSK a câștigat de două ori Cupa României și o dată Supercupa. Tot atunci, au încetat raporturile contractuale și cu antrenorul secund Luigi Ciarlantino și cu preparatorul fizic Ionel Colonel. Bergodi a fost antrenor principal la Sepsi OSK din octombrie 2021.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.