SPORT 1 iulie 2022

Liga 3 se va disputa în același format

de Marius Raczek | 776 vizualizări

Federația Română de Fotbal a decis ca în sezonul 2022-2023 Liga 3 să se desfășoare în același format ca cel din sezonul anterior, format la care participă 100 de echipe împărțite în zece serii.

Deși acest format a fost creat special pentru perioada pandemiei, federația a fost mulțumită de modul în care s-a desfășurat competiția și a decis să continue în aceeași direcție. Astfel, 100 de echipe participante vor fi împărțite într-o primă fază în zece serii. Județul Covasna va fi reprezentat de Sepsi OSK 2 și KSE Târgu Secuiesc.

În prima fază se vor disputa partide tur-retur, iar apoi, în funcție de locurile ocupate în clasament, primele patru echipe se califică în Play-Off, iar restul de șase vor continua în Play-Out. Play-Off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-Out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6). Primele două echipe clasate în Play-Off vor disputa două runde de baraj, tur-retur, pentru promovarea în Liga 2.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.