SPORT 18 mai 2022

Liga 1 la final de sezon

de Covasna Media | 925 vizualizări

Deși în Play-Off-ul Ligii 1 mai este de disputat o etapă, concluzia ediției 2021-2022 se cunoaște deja, CFR Cluj obținând pentru a cincea oară consecutiv titlul de campioană.

Dacă în Play-Out cele nouă etape programate au ajuns la final, în Play-Off se va mai disputa o rundă, însă ierarhia acestui sezon, indiferent de rezultatele înregistrate, nu se mai poate modifica. Cum FCSB s-a împiedicat de FC Voluntari, iar CFR Cluj a învins-o pe CSU Craiova, mult așteptata partidă, care să decidă totul, dintre FCSB și CFR Cluj nu va mai avea nicio miză. CFR Cluj este deja campioană și va reprezenta România în faza calificărilor pentru Champions League. FCSB va participa în calificările pentru Conference League, competiție la care va mai lua parte câștigătoarea Cupei României, respectiv echipa câștigătoare a barajului final pentru care CSU Craiova așteaptă să-și cunoască adversara.

Situația creată este una interesantă, probabil nimeni nu a prevăzut că există posibilitatea ca vreuna dintre echipele din Play-Out să câștige Cupa României. În această situație este chiar echipa noastră, Sepsi OSK. Dacă aceasta se va impune în finala Cupei României, atunci CSU Craiova o va întâlni pe FC Botoșani. Dacă Sepsi OSK pierde finala, CSU Craiova va juca cu învingătoarea dintre Sepsi OSK și FC Botoșani.

În privința ultimelor clasate, din sezonul viitor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș părăsesc Liga 1, Chindia Târgoviște și Dinamo București urmând să dispute partide de baraj pentru promovare / retrogradare cu Concordia Chiajna, respectiv Universitatea Cluj. Noutățile viitorului sezon vor fi Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt, care au obținut direct promovarea.

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.