SPORT 31 ianuarie 2020

Leo Grozavu: Şansele noastre la playoff sunt minime

de Agerpres | 1154 vizualizări

Antrenorul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că şansele echipei sale de a intra în playoff sunt minime, dar lotul a fost întinerit şi speră să încheie campionatul pe un loc onorabil.

„Cred că şansele noastre în momentul de faţă la playoff sunt minime, spre zero şi din acest motiv am considerat şi am discutat de comun acord să încercăm până în vară să întinerim puţin lotul echipei, pentru a ne face o idee foarte clară despre tinerii noştri jucători, despre potenţialul lor, pentru a şti pe cine ne bazăm într-un viitor apropiat. Din acest motiv am renunţat la unii jucători care în prima parte a campionatului nu au avut randamentul dorit de toţi cei din club şi ne-am reorientat spre aceşti tineri care, sperăm ca odată cu trecerea etapelor şi cu, ştiu eu, liniştea pe care să ne-o confere clasamentul, să reuşim să îi aruncăm în focul primei ligi şi, la rândul lor, să demonstreze că sunt jucători pe care ne putem baza într-un viitor cât mai apropiat”, a declarat Leo Grozavu.

Acesta a apreciat că playout-ul va fi „un campionat de foc”, cu o luptă acerbă, având în vedere diferenţele mici din clasament.

„Mai sunt încă patru etape de disputat din acest campionat regulat, ne dorim cu toţii să acumulăm cât mai multe puncte pentru că aceste puncte chiar dacă se înjumătăţesc sunt foarte importante pentru a doua parte, playout-ul, şi cu cât punem mai multe puncte la zestrea noastră cu atât vom avea mai multă linişte în playout. E adevărat, indiferent de ce se întâmplă în acest campionat, playout-ul va fi sută la sută un campionat de foc pentru că este un cu totul alt campionat , diferenţele nu vor fi foarte mari între echipe şi, automat, lupta va fi acerbă, va fi strânsă. Nu avem voie să ne relaxăm, cel puţin în primele cinci, şase jocuri va trebui să fim foarte conectaţi pentru a nu avea surprize neplăcute (...) Lotul nostru a suferit modificări în această iarnă, au apărut foarte mulţi jucători tineri, mulţi dintre ei care au fost urmăriţi, au jucat la eşaloanele inferioare, i-am luat cu noi în pregătiri ca să le vedem potenţialul (...), iar cei care am considerat că pot face pasul i-am păstrat în lot. Ne dorim ca în acest retur să demonstreze, la jocurile oficiale, că merită încrederea noastră şi ne putem baza pe ei într-un viitor cât mai apropiat. E posibil ca la fiecare joc, sigur dacă şi liniştea clasamentului ne va permite, să jucăm nu doar cu doi, câţi sunt impuşi de regulament, ci chiar cu trei sau patru jucători under 21”, a mai spus tehnicianul Sepsi OSK.

Cât priveşte meciul cu AFC Hermannstadt, Grozavu a menţionat că îşi doreşte să acumuleze cât mai multe puncte, întrucât echipa are nevoie de un moral bun.

„Prima etapă din cele patru rămase de disputat din campionatul regulat... Va fi un meci dificil, de altfel ca toate celelalte, întâlnim o echipă care a schimbat antrenorul în această iarnă, sută la sută vine cu o altă motivaţie pentru jucători. Nu au făcut foarte multe schimbări în cadrul lotului, e clar că sunt o echipă omogenă, dar şi noi ne dorim, la rândul nostru, să acumulăm cât mai multe puncte şi vom merge la Sibiu să încercăm să dăm maximum pe teren si să reuşim să acumulăm puncte. (...) Partida de la Sibiu e foarte importantă pentru noi pentru că jucăm împotriva unei echipe cu care sută la sută ne vom reîntâlni şi în playout, aşa că avem nevoie de rezultate care să ne dea şi o stare morală foarte bună pentru ce va urma”, a mai spus Leo Grozavu.

Meciul AFC Hermannstadt - Sepsi OSK, programat în etapa a 23-a Ligii I de fotbal, se va juca sâmbătă, 1 februarie, pe stadionul municipal din Sibiu, de la ora 15:00.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.