SPORT 23 mai 2023

Lavinia Dîrjan, campioană națională la judo

de Marius Raczek | 5283 vizualizări

Weekendul trecut, la Arad, a avut loc faza finală a Campionatului Național de Judo, categoriile de vârstă U13 și U15, sportiva Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Lavinia Dîrjan, cucerind titlul național.

Sala de Sport a Universități „Aurel Vlaicu” din Arad, a găzduit faza finală a Campionatului Național de Judo, rezervat categoriilor de vârstă U13 și U15 ani. La competiție au participat aproximativ 700 de sportivi din întreaga țară, calificați pe baza rezultatelor obținute în cadrul etapelor regionale. Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a fost reprezentat de trei sportivi, pregătiți de antrenorii Cristina și Petru Oltean. Cea mai bună performanță a realizat-o Lavinia Dîrjan, locul 1, campioană națională la categoria 40 kg, U13, într-o competiție la care au luat startul 22 de sportivi. Gabriela Onișoru s-a clasat a cincea, în cadrul categoriei 63 kg, U15, iar David-Erik Dancs, pe poziția a șaptea, categoria 34 kg, U15.

Evoluția sportivilor CSM Sfântu Gheorghe poate fi considerată una foarte bună. Lavinia Dîrjan a câștigat 5 meciuri înainte de limită, prin „ippon” (considerat ko tehnic în judo). Gabriela Onișoru a pierdut în semifinale cu campioana categoriei, după trei meciuri câștigate prin ippon. David-Erik Dancs nu a avut parte de o tragere la sorți favorabilă și a fost eliminat de viitorul campion al categoriei, în recalificările pentru locul trei reușind o singură victorie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.