SPORT 8 iunie 2023

La despărțirea de Bergodi, în așteptarea lui Ciobotariu

de Marius Raczek | 1668 vizualizări

În curând, Sepsi OSK îl va prezenta pe noul antrenor, în persoana lui Liviu Ciobotariu, după plecarea lui Cristiano Bergodi, până în momentul de față cel mai de succes tehnician din istoria clubului.

Imaginile de la golul marcat de Ștefănescu, în ultima etapă, la Craiova, când întreaga echipă s-a dus să-l îmbrățișeze pe Bergodi, au devenit virale. Italianul a condus-o pe Sepsi OSK către primele trofee din istoria clubului, iar reacția jucătorilor a fost firească, într-o lume în care, totuși, ceea ce ar trebui să fie firesc este catalogat drept senzație. De obicei, plecările antrenorilor sunt intempestive, cu mult scandal în presă, cu reproșuri și alte asemenea amănunte. Cristiano Bergodi a ieșit pe ușa din față, ca un adevărat gentleman, așa cum a dovedit că este în toată perioada petrecută la Sfântu Gheorghe.

În scurta sa istorie, Sepsi OSK a avut practic opt antrenori, asta în condițiile în care, în România, la o echipă, sunt cam 3-4 pe sezon. Din cei opt antrenori cele mai multe partide pe banca tehnică le-au avut Leo Grozavu (care a dus-o pentru prima dată pe Sepsi OSK în competițiile europene), Eugen Neagoe (sub comanda căruia Sepsi OSK s-a calificat în premieră în Play-Off) și Valentin Suciu (antrenorul promovării pe prima scenă). În data de 16 octombrie 2021, un moment important, inaugurarea Sepsi Arena, Cristiano Bergodi a condus-o pentru prima dată pe Sepsi OSK și avea să-i depășească pe toți cei trei amintiți.

Debutul, în ciuda atmosferei sărbătorești, a fost cu stângul. Un 1-2 cu FC Voluntari. Și cum e destinul! Peste câteva luni a bătut-o tot pe FC Voluntari, și tot cu 2-1, dar pe Giulești, aducând pentru prima dată Cupa României la Sfântu Gheorghe. Cine ar fi crezut asta, atunci, pe 16 octombrie 2021? Dar viața, de multe ori, este un paradox, căci urmașul său are un trecut legat, de asemenea, de FC Voluntari, Liviu Ciobotariu, învinsul din acea finală memorabilă.

Cristiano Bergodi a ridicat enorm ștacheta. Trei trofee (două Cupe ale României și o Supercupă), 84 de meciuri în total, din care 40 au fost victorii, 68 în campionat, 11 în Cupa României, 4 în Conference League și unul în Supercupa României. Procentajul victoriilor se apropie de 50%, ceea ce nu e mult, dar dovedește că italianul și-a calculat bine pașii (a bătut când trebuia și pe cine trebuia). Mai mult, în Cupa României, cu Sepsi OSK, a rămas neînvins.

Pentru Liviu Ciobotariu, „cursa de urmărire” va începe pe 8 iulie, când pe Stadionul Ilie Oană, din Ploiești, o va întâlni în Supercupa României pe Farul Constanța, campioana en-titre.

Marius Raczek

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.