SPORT 27 septembrie 2017

Kürtőskalács uriaş pentru suporterii echipei FCSB la meciul cu Sepsi OSK

de Agerpres | 1465 vizualizări

Suporterii FCSB vor primi în dar un kürtőskalács uriaş din partea conducerii Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, înaintea confruntării pe care cele două echipe o vor avea duminică la Braşov, în cadrul Ligii I de fotbal.

Potrivit patronului clubului Sepsi OSK, Diószegi László, colacul secuiesc glazurat cu zahăr ars va avea în jur de 15 metri şi va fi preparat cu o zi înaintea meciului, în cadrul Festivalului deliciilor dulci, ce va avea loc la Sfântu Gheorghe.

„Ne-am gândit că ar fi un gest frumos să oferim acest kürtőskalács, care sper eu că va avea peste 15 metri, suporterilor echipei Steaua Bucureşti care o să vină duminică la Braşov. OSK o să aibă un meci extrem de interesant, la care acum 3-4 ani nimeni nu s-ar fi gândit că ar putea avea loc. Vrem să donăm acest kürtős suporterilor echipei ca să simtă că noi suntem ospitalieri. (…) În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, când am fost într-o deplasare într-o localitate, suporterii noştri au fost nevoiţi să bea apă de 26 sau 27 de grade la 3 lei paharul şi atunci am spus că noi vom încerca de acum înainte să fim ospitalieri cu toţi suporterii care vin la Braşov şi după aia la Sfântu Gheorghe, când vom juca meciurile pe stadionul nostru. (…) Vrem să facem un gest frumos pentru că fotbalul nu este pentru conducători, e pentru suporteri. Conducătorii se mai schimbă, dar suporterii rămân fideli echipei până la moarte”, a declarat marţi Diószegi László, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că pentru prepararea colacului secuiesc vor lucra 15-20 de persoane, iar acesta va fi gata sâmbătă după-amiază.

Diószegi a menţionat că anul viitor vrea să facă cel mai lung kürtőskalács din lume, care să fie înscris în Cartea Recordurilor.

În anul 2011, Diószegi László, care deţine o fabrică da pâine şi produse de panificaţie, a preparat un tort uriaş, în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme, în cinstea aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe.

Pentru acesta s-au folosit peste 2000 de ouă, 160 de kilograme de fructe, 200 de kilograme de frişcă, 100 de kilograme de zahăr, făină şi ciocolată.

Prima felie de tort a fost tăiată cu o sabie de membrii legendarei trupe britanice Smokie, invitaţi să concerteze la Zilele oraşului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.