SPORT 27 mai 2018

(Update) KSE Tg. Secuiesc, calificată în semifinalele CNJ U19

de Observatorul de Covasna | 823 vizualizări

La Sala Polivalentă din Tg. Secuiesc s-au desfășurat meciurile din cadrul primului tur al turneului final de la Campionatul Național de futsal pentru juniori U19. 

Echipa noastră, KSE Tg. Secuiesc, a obținut o victorie magnifică, scor 11-1 (6-0) în fața redutabilei Dunărea Călărași. Jocul a început într-un ritm alert, iar în secunda 6, Nicolae Păun l-a deposedat pe un adversar, după care, deși ținut de tricou, a parcurs terenul până în semicercul advers, de unde a înscris cel mai rapid gol al campionatului. După aceea a intrat în rol Marius Ștefănescu, care a reușit un hat-trick excepțional, ducând scorul la 4-0. 

Spectacolul a continuat cu un futsal complet, de calitate, prestat de băieții lui Gazda Jozsef jr., Vlădulescu și din nou Ștefănescu au stabilit rezultatul pauzei, la 6-0.

Repriza a doua a însemnat un joc ceva mai pragmatic al covăsnenilor, la adăpostul substanțial de pe tabelă. Chiar și așa, după golul de onoare al oaspeților, cei de la KSE au mai punctat spectaculos prin Ștefănescu (în total 6 goluri), Mozi, Rancz Atilla (căpitanul echipei) și Boricean.

Victoria, cea mai categorică din etapa sferturilor de finală, este cu atât mai prețioasă cu cât Dunărea Călărași a jucat, în acest sezon, finala Cupei României U19, pierdută în fața celor de la Autobergamo Deva cu 6-5, după 0-0 în timp regulamentar.

Deși s-a obținut un succes categoric, trebuie subliniat și aportul lui Farkas, în poartă, care prin intervențiile sale sigure i-a demoralizat pe oaspeți, în special în prima repriză.

În celelalte meciuri din sferturile de finală, rezultatele au fost:

Informatica Timișoara - Internazionale Traian Vaslui 10-9 (2-2 în timp regulamentar)

United Galați - Pro Tineret Sighișoara 7-3

Autobergamo Deva - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 8-4

În semifinale, azi de la ora 17.00, la Sala Polivalentă din Tg. Secuiesc, programul este următorul:

Informatica Timișoara - United Galați

KSE Tg. Secuiesc - Autobergamo Deva

Până acum, Ștefănescu este golgeterul turneului cu 6 goluri, el fiind urmat de gălățeanul Petică, cu trei reușite.

De semnalat și faptul că nucleul de bază al echipei de futsal juniori evoluează și la echipa de fotbal de liga a III-a, KSE Tg. Secuiesc. Aportul publicului a fost considerabil la acest succes, atmosfera la Tg. Secuiesc anunțându-se, în următoarele două zile de turneu, una incandescentă.

În semifinale, rezultatele nu ne-au mai fost favorabile:

Informatica Timișoara - United Galați 5-8

KSE Tg. Secuiesc - Autobergamo Deva 6-9 (3-3)

Echipa noastră a jucat bine în majoritatea timpului, însă școala de futsal autentică de la Deva a dominat tactic. S-a observat cu claritate diferența între fotbal și futsal, iar faptul că eforturile jucătorilor noștri sunt împărțite între cele două discipline, a creat, poate, diferența de la final.

De semnalat și faptul că nucleu de bază al echipei de futsal juniori evoluează și la echipa de fotbal de liga a III-a, KSE Tg. Secuiesc. Aportul publicului a fost considerabil la acest succes, atmosfera la Tg. Secuiesc fiind, una incandescentă.

Aseară, după închiderea ediției noastre tipărite, s-au disputat finalele. Pentru medalia de bronz, KSE Tg. Secuiesc a întâlnit Informatica Timișoara, iar în finală s-au duelat Autobergamo Deva și United Galați.

Vom reveni cu amănunte.

Cristian Frisk

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.