SPORT 5 noiembrie 2018

Kristina Higgins în echipa ideală a etapei

de Covasna Media | 624 vizualizări

Săptămâna trecută, echipa feminină de baschet Sepsi SIC Sf. Gheorghe a reușit o mare victorie, 87-70 în fața turcoaicelor de la BSB Mersin, în etapa a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Partida care s-a desfășurat la Sepsi Arena din Sf. Gheorghe ne-a arătat o echipă a antrenorului Zoran Mikes foarte motivată, gata să șteargă impresia nefavorabilă de la debutul în competiția continentală.

Această primă victorie s-a creat în jurul pivotului american Kristina Higgins, care a jucat perfect. Ea a încheiat meciul cu un spectaculos double-double alcătuit din 21 de puncte și 19 recuperări. Fără a exagera cu absolut nimic, putem spune că Higgins a dominat spațiul aerian de sub ambele panouri, jucând fără greșeală. Ea a mai trecut în statistici și un record de 5 intercepții, indicele său de eficiență fiind uriaș, +30.

Căpitanul echipei, Anne-Marie Gödri-Părău a avut o evoluție apreciată, cu 14 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce Marina Solopova a încheiat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive. Cifre frumoase a avut și Angelika Slamova, 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Astfel, Kristina Higgins a fost inclusă de jurnaliștii și specialiștii FIBA în echipa ideală a rundei, alături de nume precum Dragana Stankovic (Artego Bydgoszcz), Samantha Whitcomb (BLMA), Chloe Wells (Basketball Nymburk) și Dora Medgyessy (Miskolc).

În celălalt meci al grupei, Orman Genclik – WBC Enisey 82-74, astfel că, după două etape, toate echipele au câte o victorie și o înfrângere.

Următorul meci al baschetbalistelor noastre, în competiția europeană dedicată cluburilor, va avea loc pe 7 noiembrie, la Ankara, în compania celor de la Orman Genclik.

Felicitări și mult succes!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.