SPORT 11 septembrie 2020

Juniorii OSK în echipa mare?

de Iulia Drăghici - Taraș | 3326 vizualizări

„Ar fi o împlinire extraordinar de mare. Dar avem speranțe”, spune patronul 

Dacă dintre sutele de copii și tineri care frecventează cursurile Academiei Sepsi OSK vor fi măcar doi care vor ajunge, în timp, la echipa mare, finanțatorul Diószegi László spune că s-ar declara mulțumit. Dar vor mai trece câțiva ani de muncă până atunci, pentru că pasul de la juniori la seniori este unul foarte mare și implică multă muncă și sacrificii, declară acesta. 

E foarte greu să faci pasul din echipa de tineret direct în prima ligă. Noi avem academia din 2011. Când am fondat clubul, am și preluat o grupă de copii care atunci aveau 7 ani. Acum deja au 16 ani. În fiecare an, ăsta a fost țelul nostru, am pornit cu o grupă de copii de 7 ani. Acum avem 22 de echipe, în total, pe grupe de copii între 6 și 19 ani. Acum am ajuns acolo să avem în fiecare an grupe de copii. Cei mai mari copii ai noștri, care au pornit împreună cu noi, au 16 ani. Avem și de 17, 18 și 19, dar pe ei i-am adus între timp. Dar grupa care este cu noi de la început este cea de 16 ani. Acolo avem cel puțin 3 copii talentați, care deja au intrat în locul echipei din liga a 3-a. Prima dată trebuie să facă pasul în liga a 3-a, o să aibă meciuri și o să îl vadă antrenorul că poate să facă față, atunci poate că la anul, poate o să vină și în primul lot. Este foarte, foarte greu, ca jucătorii care au crescut la noi să ajungă să joace în echipa mare ca titulari. Ar fi o împlinire extraordinar de mare. Dar avem speranțe. (...) Rostul unei academii este să producă jucători pentru echipa mare. Dar trebuie să fim conștienți că sunt sute sau mii de academii în România, deci este foarte greu ca eu să pot să afirm că peste 5 ani, stați liniștiți, toată echipa mare o să fie formată din jucători din Sfântu Gheorghe, Brașov sau din zonă. Este o treaptă prea mare. Eu aș fi suficient de mulțumit dacă aș știi că măcar doi jucători care au crescut împreună cu noi ajung la echipa mare”, a declarat patronul clubului Sepsi OSK, pentru Observatorul de Covasna. 

Potrivit acestuia, noul stadion din Sfântu Gheorghe, care va deservi și echipele de tineret ale clubului, va fi inaugurat în mai 2021. 

Foto: Juniorii clubului Sepsi OSK, Bartha Roland, Kusztos Szabolcs și Borșa Robert, se numără printre cei convocați la o acțiune de formare a lotului național U15

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.