SPORT 28 februarie 2018

Județul Covasna, pe podiumul internațional cu cel mai performant club de karate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1179 vizualizări

Sportivii de la Clubul Sportiv Sport-All din Sfântu Gheorghe au marcat o nouă reușită la un concurs internațional important

Clubul Sportiv „Sport-All” din Sfântu Gheorghe a câștigat titlul de „Cel mai performant club sportiv” la campionatul internațional de karate „Tatami Cup”, desfășurat în 24 februarie la Szigetszentmiklós, lângă Budapesta.

La campionat au luat parte peste 700 de sportivi din 12 țări, printre care Austria, Croația, România, Slovacia, Ucraina, Slovenia, Bosnia-Herţegovina, Cehia, Elveţia, Panama, Suedia sau Ungaria.  Cei 19 sportivi din județul Covasna, antrenați de Gal Radu, Gergely Tamás şi Vass Hunor au obținut în total 10 medalii.

„Sportivii noştri, alături şi întărind clubul MTK, au obţinut cupa celui mai performant club sportiv. Sportivii din Sfântu Gheorghe au obţinut 10 medalii, din care 4 medalii de aur, 1 de argint şi 5 medalii de bronz. În ceea  priveşte rezultatul întregii echipe MTK, din 51 de sportivi 40 au obţinut medalii, 21 de aur, 6 de argint şi 13 medalii de bronz”, transmit coordonatorii clubului covăsnean, prin intermediul unui comunicat de presă.

Medaliații cu aur ai clubului covăsnean sunt Csorba Ede (52 kg, cadet), Török Pank (27 kg, 8-9 ani), Mezei Dominik (37 kg, 8-9 ani) și Bartos Norbert (63 kg, cadet).

Medaliat cu argint la concursul internațional din Ungaria a fost sportivul Halmágyi Chane (27 kg, 10-11 ani).

Lista medaliaților cu bronz este următoarea: Ruzsa Balázs (+50 kg, 12-13 ani), Gödri Mártis Huba (52 kg, cadet), Daragics Viktória (38kg, 10-11 ani), Péter Máté (34 kg, 8-9 ani) și Tölgyesi Gergő (32 kg, 8-9 ani).

„Sportivii care nu au reuşit de data aceasta să ajungă pe podium sunt de asemenea demni de menţionat pentru că au avut meciuri câştigate şi mai ales un comportament demn de sportiv. Aceasta a fost a doua şi, totodată cea mai performantă competiţie din anul acesta. Având în vedere nivelul foarte ridicat, fiind o competiţie internaţională, putem spune că am făcut faţă cu onoare. Mulţumim părinţilor, care au fost alături de noi și care ne-au susţinut din toate puterile lor. Mulţumim și sponsorilor!”, au mai transmis reprezentanții Clubului Sportiv Sport-All.

Săptămâna viitoare, karatiștii covăsneni vor participa la concursul Bratislva Grand Prix din Slovacia, urmând ca imediat după aceea să fie prezenți la Cupa Nikon din Sofia.

La nivel național, peste două săptămâni, sportivii mai tineri ai clubului din Sfântu Gheorghe vor participa la Campionatul Shotokan Karate din Roman.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.