SPORT 8 noiembrie 2021

Ju-Jitsu: Radu Boieriu, campion mondial la cadeți

de Covasna Media | 2164 vizualizări

Radu Nicolae Boieriu, sportivul legitimat la CSM Sfântu Gheorghe, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu, devenind astfel noul Campion Mondial la categoria +73 kg U16 cadeți.

În perioada 2-6 noiembrie, în Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite, o parte din sportivii componenți ai Lotului Național de Ju Jitsu al României au participat la Campionatul Mondial de Ju Jitsu, alături de 1.362 reprezentanți a 60 țări. Până la această dată (competiția continuă), sportivii români au obținut 23 medalii (10 de aur, 7 de argint și 6 de bronz), România ocupând locul 2 pe națiuni.

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a participat la aceste campionate cu patru sportivi componenți ai lotului național, pregătiți de antrenorii Cristina și Petru Oltean, aceștia obținând următoarele rezultate:

1. Radu Nicolae Boieriu a devenit CAMPION MONDIAL, medaliat cu aur la fighting +73kgU16 cadeți.

2. Gheorghe Laurențiu Țifrea locul 5 la categoria -62 kg U21 ani Tineret.

3. Adrian Lucian Bogluț locul 5 la categoria -62 kg U21 ani Tineret.

4. Vlad Dan Lascu locul 13 la categoria -62 kg Seniori.

„Evoluția sportivilor de la CSM Sfântu Gheorghe a fost una foarte bună, aceștia abordând categorii foarte grele cu mulți spotrivi de valoare. Radu Boieriu devine Campion Mondial învingând toți adversari prin Full-Ipoon (înainte de limită). Laurențiu Țifrea pierde în semifinală și ulterior finala mică, iar Adrian Bogluț luptă în recalificări până în finala mică, obținând astfel cele două locuri 5 la aceeași categorie de ani și greutate, învingând sportivi de valoare. Vlad Lascu este descalificat în al doilea meci printr-o decizie eronată a arbitrilor clasându-se astfel pe locul 13. Ulterior analizându-se meciul s-a constatat decizia greșită, dar taxa de contestație a fost prea mare pentru buzunarul nostru. Mulțumim tuturor acelora care au contribuit la obținerea acestor rezultate frumoase”, a declarat, antrenor prof. Cristina Oltean.

Sursa: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.