SPORT 17 octombrie 2017

Joc demonstrativ de ţurcă în cadrul Proiectului „Ţurca – Voluntariat pentru patrimoniu”

de Covasna Media | 1132 vizualizări

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Covasna, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi Asociaţia Culturală ”Cetatea Dacică – Valea Zânelor” din Covasna, a organizat în data de 15 octombrie 2017, începând cu ora 13.00, un joc demonstrativ de ţurcă, care s-a desfăşurat la Camping Întorsura Buzăului – pe terenul de fotbal. Proiectul a fost cofinanţat de Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Covasna.

La eveniment au participat elevi, tineri şi adulţi de diferite vârste, foşti practicanţi de ţurcă, din zona Depresiunii Întorsura Buzăului. Astfel, organizarea şi desfăşurarea unui joc demonstrativ de ţurcă a oferit şansa tinerilor de a se implica activ în acţiunea de reînviere şi de transmitere către generaţiile viitoare a jocului de ”ţurcă”.

Activitatea s-a adresat elevilor şi tinerilor, a promovat jocul tradiţional de ţurcă drept un mod plăcut şi sănătos de petrecere a timpului liber.

Activităţile din cadrul proiectului au fost coordonate de Iagăr Constantin (A.S. Ciucaş), Dan Buzea şi Florin Herţeg (MNCR).

Felicitări tuturor participanţilor pentru jocul demonstrativ de ţurcă !

Asociaţia Sportivă „Ciucaşul” Întorsura Buzăului,

Preşedinte Iagăr Constantin

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni,

Muzeograf Dan Buzea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.