SPORT 30 noiembrie 2023

Inevitabilul s-a produs, Sepsi OSK s-a despărțit de Liviu Ciobotariu

de Marius Raczek | 635 vizualizări

În viața unui antrenor, rezultatele sunt cele care vorbesc, iar parcursul nu tocmai bun din Superliga, a dus la despărțirea dintre Sepsi OSK și antrenorul Liviu Ciobotariu.

După plecarea lui Cristiano Bergodi, Liviu Ciobotariu a venit pe banca tehnică a lui Sepsi OSK și chiar la debutul într-un meci oficial a dat lovitura, alb-roșii cucerind pentru a doua oară Super Cupa României. Apoi a urmat parcursul din Conference League, acolo unde Sepsi OSK a ajuns, în premieră, până în faza de Play-Off, fiind eliminată greu de Bodo/Glimt. Cu toate acestea, parcursul echipei în Superliga nu a fost unul strălucit, ba mai mult, în 17 etape, sub comanda lui Liviu Ciobotariu, echipa a adunat doar cinci victorii, puțin pentru un obiectiv cum este calificarea în Play-Off. Mai mult, din postura de câștigătoare a ultimelor două ediții, Sepsi OSK este deja eliminată din Cupa României, competiție a cărei ultime două trofee se află în vitrina clubului.

Toate cele descrise mai sus au dus, inevitabil, la despărțirea amiabilă dintre Sepsi OSK și Liviu Ciobotariu. Au existat deja zvonuri că acesta s-ar fi înțeles deja cu Dinamo București, după plecarea lui Ovidiu Burcă, culmea bucureștenii fiind următoarea adversară pentru echipa fanion a orașului Sfântu Gheorghe. Ce rămâne după Liviu Ciobotariu ? Un trofeu, o calificare în al treilea tur din Conference League, și imaginea, așa cum spunea patronul Diószegi László, a unui om de nota 10. Statististic, Liviu Ciobotariu a stat cinci luni pe banca tehnică, iar în 26 de partide bilanțul este de nouă victorii, opt remize și nouă înfrângeri.

Sepsi OSK ocupă poziția a zecea în clasamentul Superligii, la cinci puncte de Petrolul Ploiești, echipa clasată pe locul șase, ultimul care duce în Play-Off.  Așa cum spuneam, urmează partida, de la Sfântu Gheorghe, cu Dinamo București, până atunci însă rămâne să vedem cine o va conduce, din punct de vedere tehnic, pe Sepsi OSK în următoarele partide.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.