SPORT 27 februarie 2020

Inaugurarea noului stadion în 2020, sub semnul întrebării

de Daniela Luca | 5765 vizualizări

Investiția se ridică la peste 15 milioane de euro

Noul stadion al Clubului Sepsi OSK de lângă Arena Sepsi prinde contur. Până în prezent s-au realizat aproximativ 30% din totalul lucrărilor, spune patronul echipei, Diószegi László. Acesta a precizat că deși se preconiza că investiția va fi inaugurată în toamna acestui an, în prezent acest lucru este incert. 

Ca o casă care este în construcție, suntem la 60%, ceea ce înseamnă că din totalul stadionului suntem undeva la 30% cu lucrările. Încă mai e mult de lucru. În momentul de față văd o întârziere în ceea ce privește lucrările, dar vedem în următoarele două luni cum va fi. În aprilie putem să ne dăm seama dacă putem să recuperăm ceea ce s-a pierdut. În noiembrie am vrea să fie gata, dar în două luni pot să spun dacă putem să fim gata sau numai în martie sau aprilie anul viitor”, ne-a spus Diószegi László. 

Conform acestuia, noul stadion va avea o capacitate 8.300 de locuri, iar investiția se ridica la peste 15 milioane de euro, bani de la Guvernul Ungariei. 

Dacă din cele trei terenuri de antrenament ale clubului, situate lângă actualul șantier, două sunt acoperite cu gazon natural și unul cu gazon sintetic, în ceea ce privește suprafața noului stadion, încă nu s-a luat o decizie. 

„Încă nu ne-am decis dacă va fi iarbă naturală sută la sută sau dacă o să fie iarbă artificială 10% și restul naturală. Există un gazon hibrid și încă nu ne-am decis, depinde de costuri”, a mai precizat patronul Clubului Sepsi OSK. 

Chiar dacă aproape întreaga activitate a clubului se va muta în noua locație, actualul stadion pe care joacă Sepsi OSK, din cartierul Simeria, nu va rămâne nefolosit.   

„Stadionul din oraș o să rămână și o să fie o bază de antrenament. Avem echipa a doua care o să joace acolo. Sperăm că intrăm în Liga a III-a și atunci meciurile o să fie sus ca stadionul de acolo să nu rămână nefolosit”, a mai punctat Diószegi László.

Omul de afaceri spune că cele două sensuri giratorii care ar urma să fie construite de municipalitate în zonă sunt absolut necesare.

 „Este foarte necesar să se facă acele sensuri giratorii. Și în momentul de față pentru Arena orice zi de întârziere este un minus fiindcă atunci când e un meci de baschet este foarte mare coadă la mașini și dacă este făcut sensul giratoriu, se ușurează munca șoferilor și timpul de parcurgere până la Arena”, a mai adăugat Diószegi László. 

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții a fost aprobat de Consiliul Local în luna aprilie a anului trecut, iar în prezent, proiectul e în fază de proiectare, conform autorităților locale. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 5 milioane de lei pentru ambele sensuri giratorii. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.