SPORT 18 februarie 2020

Hunor Gego, Alexandru Blejdea, Veronica Minoiu și Andra Anghel – campionii naționali la Orientare pe schiuri

de Covasna Media | 2295 vizualizări

Aproximativ 100 de participanți au fost prezenți, în acest weekend, la Campionatele Naționale de Orientare pe schiuri. Competiția s-a desfășurat la Barcani, în județul Covasna, într-o zonă special amenajată pentru o astfel de competiție. Au fost două zile de concurs, prima zi de Lungă Distanță (9km cu 400m diferență de nivel la M21), iar a doua zi de Medie Distanță (5 km cu 150 m diferență de nivel la M21).

Câștigătorii la categoria Elite(MF21) au fost Hunor Gego și Veronica Minoiu la Lungă Distanță și Alexandru Blejdea și Andra Anghel la Medie Distanță. Câștigătorii celor două etape cumulate au fost recompensați cu trofeul Cupa României, aceștia fiind Andra Anghel și Istvan Sebestyen.

De asemenea, în același timp cu campionatele seniorilor s-au desfășurat și cele ale juniorilor MF12, MF 14 și MF 17, precum și cele la categoria Master. Competiția a fost organizată de Federația Română de Orientare, în parteneriat cu CS Babarunca Săcele.

Orientarea pe schiuri este un sport de mare tradiție în special în țările centrale europene nordice și baltice. El constă în parcurgerea unei distanțe pe schiuri fond și găsirea unor ”posturi” cu ajutorul unei hărți. Câștigătorul este cel care trece pe la toate posturile în timpul cel mai scurt. Luna viitoare, România va participa cu trei sportivi la Campionatul European de Orientare pe Schiuri care va avea loc în Rusia.

(Sursa – comunicat Federaţia Română de Orientare)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.