SPORT 29 ianuarie 2012

Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands sunt campioni la Australian Open!

de Covasna Media | 474 vizualizări

Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands au cîştigat finala turneului de la Australian Open. Ei s-au impus în faţa perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rus/Ind, 5) cu 6-3, 5-7, 10-3.

Românul şi americanca au cucerit primul trofeu de Mare Şlem din carieră. Cei doi au început partida concentraţi, Horia a servit impecabil la debut, iar apoi în game-ul al doilea au reuşit să câştige pe serviciul lui Leander Paes. Chiar dacă Bethanie şi-a pierdut imediat serviciul, nici Vesnina n-a reuşit să păstreze avantajul pe care l-a avut la serviciu. Perechea româno-americană a reuşit să profite de aceste scăpări şi s-a impus cu 6-3. În primul set s-a văzut de ce Horia a spus că atunci când e pe teren cu Bethanie se simte ca alături de un băiat, ea având un o forţă extraordinară.

În partea a doua, Bethanie şi Horia au reuşit să confişte serviciul Elenei chiar din primul game. Cu un joc consistent şi în forţă i-au ameţit pe adversari. Însă, La 4-3 şi 40-30 pe serviciul indianului în vârstă de 39 de ani, a început să plouă, iar meciul a fost întrerupt pentru a se închide acoperişul. Când a fost reluat, Paes şi-a câştigat serviciul, dar perechea americano-română părea că a pierdut inspiraţia. Două duble greşeli pentru Bethanie şi se făcea 4-4. Ezitările s-au înmulţit şi setul a ajuns în contul adversarilor, tot pe serviciul americancei fiind făcut break-ul. S-a intrat în decisiv, care de fapt e un super-tie-break. Momentul adversarilor a fost întrerupt de un forehand câştigător al americancei, reuşit mult din lateral. Punctele s-au adunat în dreptul lui Bethanie şi a lui Horia, care a servit incredibil, şi trofeul a ajuns în braţele celor doi. Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands sunt campionii din 2012 de la Australian Open.

"E incredibil. Vreau să-i mulţumesc lui Horia pentru că m-a dus pînă aici. E prima mea finală, dar şi primul trofeu, sper să mai vină şi altele. Mă bucur că am câştigat, mai ales că era să nu jucăm împreună. Australia e locul meu preferat, iubesc Melbourne-ul", a spus Bethanie la festivitatea de premiere. În 2011, cei doi au ajuns până în semifinale.

Horia Tecău este primul român care se impune în Australia şi al doilea român după Ilie Năstase, care se impune într-un turneu de Mare Şlem la dublu mixt.

145.000 de dolari este cecul pe care l-au primit Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands pentru victoria lor.

(gsp.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.