SPORT 30 ianuarie 2018

HC Odorheiu Secuiesc în pericol de desființare

de Covasna Media | 793 vizualizări

Moartea senatorului harghitean Verestóy Attila a produs un efect cu totul neașteptat și pentru una dintre cele mai bune echipe masculine de handbal din România, HC Odorheiu Secuiesc.

Echipa harghiteană este în pericol de desființare. Dispariția fulgerătoare a fostului senator a adus incertitudinea în ceea ce privește viitorul echipei. Se pare că se vor plăti restanțele salariale de trei luni înregistrate ca pasiv către jucători, însă familia lui Verestóy Attila, care avea o avere estimată la 50 milioane de euro, nu mai dorește să investească în sport. Consiliul Local al Municipiului Odorheiu Secuiesc a anunțat că nu își poate asuma finanțarea echipei, astfel că jucătorii vor fi declarați liberi de contract și lăsați să plece la alte echipe.

Deocamdată se analizează, de către factorii locali, posibilitatea ca echipa să continue activitatea cu juniori și cu jucători români, însă și această ipoteză are puține șanse de a deveni realitate.

HC Odorheiu Secuiesc are programat primul meci oficial al anului pe 1 februarie, în deplasare, cu Steaua București, meciul fiind televizat pe un post național. Sunt însă destule semne de întrebare, așa că meciul respectiv s-ar putea să nu se dispute, în acest caz victoria urmând a reveni militarilor, la masa verde.

Verestóy Attila era patronul echipe de handbal HC Odorheiu Secuiesc, pe care a înființat-o în 2005. A susținut de atunci formația care a promovat în 2007 în prima ligă, iar în 2009 a debutat în cupele europene. În sezonul 2014-2015, HC Odorhei a cucerit Challenge Cup, al patrulea trofeu european intercluburi ca valoare. În România, HC Odorhei a ocupat locul 2 în 2011 și 3 în 2012 și 2013.

"E genul de patron care nu se bagă la echipă. Niciodată nu a venit să spună că trebuie să joace un anumit jucător. E și foarte corect, ce spune asta se întâmplă la echipă", mărturisea pentru un post de televiziune Vlad Caba, fostul antrenor al echipei, care a antrenat în Harghita 7 ani.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.