SPORT 19 ianuarie 2021

Handbalistele junioare de la ACS Sepsi-SIC, la primele meciuri după o pauză de 10 luni

de Daniela Luca | 848 vizualizări

În primul turneu al sezonului echipa U19 a înregistrat două victorii 

Campionatele naționale de handbal pentru juniori s-au reluat în aceste zile, după o pauză de 10 luni, cauzată de pandemia de coronavirus. Handbaliste junioare 1 de la ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, antrenate de Gabriela Artene, au reușit să câștige primele două meciuri. 

Federația Română de Handbal a hotărât ca în acest început de an să dea startul ediției 2020-2021 a competițiilor juvenile, cu respectarea protocolului în vigoare în campionatele de seniori, printre care efectuarea de teste RT-PCR, jocuri fără spectatori și turnee „bulă”, în care se respectă cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii virusului. 

Echipa de junioare 1 (U19) a Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost repartizată în seria geografică D, alături de CSM Corona Brașov, CSȘ Dinamo Brașov și CSȘ Mediaș și a jucat în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea partidele, informează coordonatorii secției de handbal. 

„Sunt conștientă că trebuie să muncim și mai mult pentru a ne îndeplini obiectivele”

Tinerele handbaliste antrenate de Gabriela Artene au câștigat la finalul săptămânii primele două meciuri, 35-16 cu Dinamo Brașov și 35-18 cu CSȘ Mediaș, dar nu au reușit să se impună în fața echipei Corona Brașov, scor 24-31.

„A fost o competiție mult așteptată de toată lumea: jucătoare, atât cele aflate la final de juniorat, cât și cele care nu au mai simțit gustul competiției de mult prea mult timp, dar și antrenori, părinți sau suporteri. A fost un turneu cu multe plusuri, dar și cu multe minusuri la relațiile de joc, inerente la o echipă formată în vară, la care din cauza situației speciale, a lipsei jocurilor de pregătire, s-a văzut precipitarea și gestionarea defectuoasă a anumitor momente de joc. Sunt mulțumită de evoluția fetelor. Ele alcătuiesc o echipă frumoasă, cu potențial, dar sunt conștientă că trebuie să muncim și mai mult pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat antrenoarea junioarelor 1 de la Sepsi SIC, Gabriela Artene. 

Coordonatorii secției informează că returul seriilor geografice se va disputa la jumătatea lunii februarie, iar, conform acestora, echipa din Sfântu Gheorghe are șanse bune de a se califica în faza următoare a campionatului. 

„După o lungă perioadă de pauză, am început sezonul competițional, cu acest turneu al junioarelor 1. O competiție bine organizată, la Sala Traian, un loc drag iubitorilor de handbal. Am rulat un lot de 14 jucătoare născute în 2002, 2003 și 2004, 8 dintre ele junioare 1, respectiv 6 junioare 2. Un turneu pozitiv, dorința și emoțiile jocului și-au pus amprenta asupra meciului cu echipa Corona, derby-ul grupei. Am avut și ceva probleme de lot, o sportivă fiind în recuperare după o operație, iar alta aflându-se la primele ei meciuri după o lungă pauză, cauzată de asemenea de o operație. Una peste alta, suntem mulțumiți de evoluție și de faptul că sportivele sunt sănătoase. Felicitări sportivelor și staff-ului, dar și celorlalte echipe din grupă. Ne pregătim în continuare pentru primul turneu al echipei de junioare 2”, a punctat și coordonatorul secției de handbal, Sorin Popica. 

Conform acestuia, cealaltă formație a Sepsi SIC, cea de junioare 2 (U17), va debuta și ea în ediția 2020-2021 a Campionatului Național, la finalul lunii (27-31 ianuarie). Echipa va juca la Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe, împotriva echipelor CSM Corona Brașov, CSȘ Sighișoara, CSȘ Făgăraș, CSȘ Odorheiu Secuiesc și CSM Csikszereda Miercurea Ciuc.

Sursă foto: Facebook/Sepsi-SIC - Dan Potor

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.