SPORT 13 decembrie 2022

Handbal: Evoluții bune în Divizia A și la junioare, în prima parte a campionatului

de Covasna Media | 883 vizualizări

După o victorie fără emoții, scor 40-13, în fața Științei Bacău, tinerele jucătoare de la Sfântu Gheorghe au terminat turul Diviziei A pe locul secund, cu opt succese în nouă meciuri disputate și un golaveraj de 264-217. Cu un lot foarte tânăr, alcătuit într-o bună măsură din junioare ale Sepsi-SIC, formația Centrului Național de Excelență a avut un parcurs foarte bun în această toamnă, în liga secundă feminină, singurul insucces venind în fața liderului Corona Brașov, care se îndreaptă cu pași repezi spre revenirea în Liga Națională.

De altfel, și în competițiile de junioare, echipele Sepsi-SIC au avut parte de o toamnă excelentă.

În Campionatul Baucem – J2 (U17), jucătoarele antrenate de Gabriela Gheorghe și Eugen Ciulei sunt pe primul loc în Seria E, având punctaj maxim.

În Campionatul Sante – J1 (U19), fetele pregătite de Carmen Cartaș și Eugen Ciulei au câștigat, duminică, în deplasare la LPS Târgu Mureș (42-26) și conduc la rândul lor Seria D, tot cu „victorii pe linie”.

Astfel, ambele echipe juvenile ale Sepsi-SIC abordează ultimele jocuri din seriile geografice, programate în prima parte a lui 2023, cu șanse mari de calificare în Grupele Valoare (playoff), care vor debuta în luna martie.

24 de succese în 25 de meciuri 

În total, în cele trei competiții în care evoluează – Divizia A, J1 (U19) și J2 (U17) –, tinerele handbaliste au reușit 24 de victorii în 25 de partide disputate.

Acum, la final de an, putem analiza parcursul sportivelor noastre în competițiile naționale.

Astfel, ACS Sepsi-SIC are la junioare 2 victorii în toate meciurile disputate, cu șanse reale de calificare în Grupele Valoare, unde ne vom intersecta cu primele echipe clasate în Seria F. La fel, la junioare 1 avem succese în toate jocurile de până acum și sperăm de asemenea la calificarea în Grupele Valoare, unde vom avea o grupă «de foc», cu formațiile din Seria C, toate din București.

În Divizia A, echipa Centrului Național de Excelență Sfântu Gheorghe, cu un lot format din jucătoarele clubului nostru, are 8 victorii în 9 meciuri, la final de tur, o singură înfrângere, cu Corona Brașov, rezultate care ne clasează pe locul doi în grupă. 

Prestațiile sportivelor noastre, atât în competițiile de junioare, dar mai ales în Divizia A, în compania echipelor de senioare, unele cu tradiție mare în handbal și cu buget și obiectiv de promovare în Liga Națională, ne dau mari speranțe, dar și satisfacția muncii realizate. Modul în care am gestionat jocurile în Divizia A, maturitatea și determinarea fetelor în momente cheie ale jocului, mai ales ținând cont de vârsta lor, ne dau încredere și putere!”, a declarat Sorin Iordan Popica, coordonatorul secției de handbal a clubului Sepsi-SIC, după ultimele jocuri dinaintea pauzei de iarnă.

Fete convocate constant la loturile naționale de tineret și junioare

Acesta a amintit și despre faptul că handbalistele de la Sepsi-SIC primesc constant convocări la loturile naționale și speră ca partea a doua a sezonului 2022-2023 să continue în aceeași notă pozitivă.

Să nu uitam de sportivele clubului nostru convocate la loturile naționale de junioare și de tineret, cu prestații foarte bune, atât în perioada de pregătire, cât și în competițiile internaționale. Urmează un an nou, alte provocări, competiții importante pe toate palierele – J2, J1, Divizia A. Important este ca sportivele să fie sănătoase și sperăm, totodată, în recuperarea cât mai rapidă a celor accidentate, să intre cât mai repede în teren, pentru că avem nevoie de ele! Cu multă dragoste, mulțumesc din suflet sportivelor mele, staff-ului, pentru munca și sacrificiile depuse pe parcursul anului, pentru realizarea acestor performanțe și știu că nu a fost ușor. Mulțumiri clubului, finanțatorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând spectatorilor care sunt alături de noi. Cu drag, le spun părinților fetelor: «Să fiți mândri de acești copii minunați!» La mulți ani tuturor!”, a încheiat oficialul secției de handbal de la Sepsi-SIC.

Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.