SPORT 6 septembrie 2011

Greva jucătorilor din Serie A s-a încheiat. Sezonul începe vineri cu meciul Milan-Lazio

de Covasna Media | 461 vizualizări

Sindicatul jucătorilor de fotbal din Italia şi conducerea Ligii au ajuns la un acord pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă, ceea ce înseamnă finalul grevei care a amânat startul noului sezon de Serie A.

Cele două părţi au semnat o înţelegere provizorie, valabilă până în vara anului viitor, care rezolvă pentru moment neînţelegerile privind situaţia jucătorilor care nu mai sunt doriţi la o anumită echipă.

„A meritat să avem o astfel de dispută. Cluburile au obţinut în mare parte ceea ce şi-au dorit. Este un acord foarte inovator”, a declarat Maurizio Beretta, preşedintele Ligii.

„Bunăvoinţa jucătorilor în aceste negocieri nu trebuie trecută cu vederea. Dacă Beretta spune despre cluburi că au obţinut mult din ceea ce şi-au dorit, asta înseamnă că nu va mai fi mult de discutat pentru noul contract, care îl va înlocui ope cel actual, unul provizoriu”, a spus Damiano Tommasi, preşedintele sindicatului jucătorilor.

Vechea înţelegere dintre Ligă şi fotbalişti a expirat la finalul sezonului 2009-2010, iar semnarea unui nou contract a fost tergiversată de-a lungul întregii stagiuni precedente, când greva a fost evitată de două ori în ultimul moment. Nu la fel s-a întâmplat şi în această vară, când negocierile dintre cele două părţi nu au dus la un punct comun, iar debutul noii ediţii de campionat a fost amânat.

Serie A va porni la drum vineri, atunci când este programat meciul dintre campioana AC Milan şi Lazio, echipa la care evoluează românul Ştefan Radu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.