SPORT 14 noiembrie 2013

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al LPF

de Covasna Media | 576 vizualizări

Moment istoric pentru Liga Profesionistă de Fotbal, care şi-a schimbat conducerea, după 16 ani de supremaţie din partea lui Dumitru Dragomir. Astăzi au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al LPF. Dumitru Dragomir a candidat împotriva omului de afaceri Gino Iorgulescu, fostul internaţional şi preşedinte al clubului FC Naţional.

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce a câştigat alegerile în faţa lui Dumitru Dragomir cu scorul de 11-7.

Liga Profesionistă de Fotbal este asociaţia fotbalistică a cluburilor care evoluează în prima divizie din România – Liga 1. Asociaţia a apărut în 1970, însă pe atunci purta numele Colegiul Divizionar A. Denumirea actuală datează din 1993. Instituţia care reprezintă interesele celor 18 cluburi este condusă de Dumitru Dragomir din 1996.

Întrebat dacă simte că poate lua un nou mandat, Dumitru Dragomir a răspuns: „Sunt sigur 100%”.

Principalele atribuţii ale LPF sunt în prezent negocierea drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga 1 şi aplicarea regulamentelor în vigoare prin Comisia de Disciplină a ligii. Actualul preşedinte se mândreşte cu suma record obţinută la ultima licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV – 100 de milioane de euro, sumă fără care mai mult de jumătate dintre cele 18 cluburi nu şi-ar putea asigura supravieţuirea.

Concurentul lui Dragomir este Gino Iorgulescu, fost jucător la Sportul Studenţesc şi preşedinte al clubului FC Naţional. Iorgulescu a fost propus şi susţinut de Gheorghe Ştefan, preşedintele clubului Ceahlăul. Iorgulescu a mai candidat împotriva actualului preşedinte în 2000, dar a obţinut doar trei voturi.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.