SPORT 27 iulie 2019

(Update) Al treilea egal pentru Sepsi OSK

de Covasna Media | 829 vizualizări

Gazdele au jucat în inferioritate numerică pe final

Sâmbătă după-amiază, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș, a avut loc partida din etapa a treia a Ligii I la fotbal, Gaz Metan Mediaș – Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Jocul, disputat pe o căldură sufocantă, 31 de grade Celsius la ora de start, s-a încheiat la egalitate, 1-1, dar formația noastră se poate considera nedreptățită în câteva situații foarte importante, pe care le vom dezvolta mai jos.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a început excelent jocul, având trei ocazii mari de gol în primele 13 minute. Carnat a scăpat spre poartă dar nu a tras, după care, în minutul 8, fundașul central Barisic a venit din spate la un corner și, liber în fața porții, a reluat cu capul în mănușa lui Pleșca. În minutul 13, la o fază de contraatac, Hamed a primit de la Flores și a tras puternic, dar mingea a lovit bara transversală.

Gazdele, cu mai multă experiență și omogenitate, au echilibrat jocul și au forțat cu câteva piese de greutate precum Olaru și Chamed. Aceștia au imprimat un stil foarte ofensiv pentru gazde, însă Olaru a fost anihilat foarte bine, în câteva situații, de fostul său coechipier de la naționala de tineret a României, Florin Ștefan. Niczuly s-a remarcat în poartă cu o paradă la șutul lui Chamed, dar și cu un plonjon în careul mic, la bocancul lui Buș.

O primă greșeală majoră a brigăzii de arbitri s-a constatat în minutul 27, când slovacul Peter Gal, la debut, a sprintat din propria jumătate de teren la o contră, dar a fost oprit eronat pentru ofsaid. O fază similară a fost apoi consemnată la poarta noastră, dar de această dată Olaru, și el plecat corect din propria jumătate de teren, a fost lăsat să continue.

În minutul 34, Flores, căpitanul de la Sepsi OSK, a fost faultat în preajma careului advers, dar arbitrii au lăsat jocul să continue. A rezultat un contraatac advers, transformat ulterior în atac pozițional. Cehul Droppa a centrat de pe dreapta, Ely Fernandes a reluat cu capul în Dimitrov, mingea a sărit la marginea careului mare, unde Chamed a avut timp și spațiu la dispoziție pentru a-și așeza balonul pentru un șut imparabil, cu piciorul drept, sub bara transversală. Protestele alb-roșilor, legate de faultul care a precedat golul, au fost inutile, iar reușita s-a validat.

La adăpostul acestui 1-0, medieșenii au atacat și au mai avut două șanse mari de dublare a avantajului, prin Chamed și Ely Fernandes.

Gol anulat lui Vașvari

Repriza secundă a scos la iveală o altă echipă Sepsi OSK venită de la vestiare. Formația covăsneană a pus stăpânire pe mijlocul terenului și a devenit vioara întâi. Mutarea lui Peter Gal pe dreapta a fost de bun augur, extrema având câteva raiduri foarte periculoase. În minutul 54, Flores a obținut o lovitură liberă de pe partea stângă, din colțul careului mare. Vașvari a fost desemnat executant, iar acesta l-a surprins pe Pleșca, portarul localnicilor, încercând pe colțul scurt. Plonjonul goal-keeper-ului a fost în poartă, de unde a și respins mingea. Reluările televiziunilor, dar și impresia tuturor celor din stadion, au avut un numitor comun: gol valabil, mingea trecând cu întreaga circumferință de linia porții. Arbitrul asistent, plasat în lungul liniei de poartă, nu a semnalizat nimic, iar centralul bucureștean Andrei Antonie, neavând un plasament corespunzător, nu a intervenit. Jocul a continuat, iar la interviurile de după meci Pleșca, fair-play, a recunoscut că a fost gol.

Alb-roșii nu au dezarmat și au continuat să atace în căutarea egalării. Acest obiectiv a fost atins în minutul 67, când atacantul elvețian Goran Karanovic a trimis în plasă. Carnat a primit o minge în adâncime, la o fază care nu anunța mare lucru, a insistat și a centrat foarte bine pentru Karanovic care și-a folosit detenta și a înscris cu capul, din careul mic. Karanovic s-a aflat și el la debut, după ce a jucat până acum la Aarau, în Țara Cantoanelor.

Tot Karanovic putea marca golul victoriei la o fază de contraatac pornită de la Peter Gal, urmată de centrarea puternică a lui Hamed spre el. Deși poarta era goală, Karanovic nu a putut să devieze în plasă, cu capul.

Gazdele au terminat partida în inferioritate numerică, mijlocașul Neluț Roșu fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Până la final, cele două echipe și-au creat ocazii, însă nu din categoria celor uriașe, așa că rezultatul poate fi considerat echitabil, excluzând situațiile detaliate de noi la golul de 1-0, sau la reușita nevalidată a lui Vașvari.

Echipa noastră, trimisă în teren de antrenorul Laszlo Csaba, a avut următoarea configurație:

Niczuly – Dimitrov, Barisic, Tincu, Fl. Ștefan – Vașvari – Hamed, Fülöp, Flores, Peter Gal – Carnat. Au mai intrat, în repriza secundă, Velev, Karanovic și Simonovski.

Viciere de rezultat

Judecând prin prisma celor două situații, faultul asupra lui Flores și golul neacordat al lui Vașvari, reiese clar, așa cum a declarat și managerul echipei Hadnagy Atilla, că arbitrii delegați au viciat rezultatul final. Dacă aceste două decizii ar fi fost cele conforme cu Legile Jocului, atunci Sepsi OSK ar fi trebuit să câștige meciul de la Mediaș. Acest punct de vedere a fost susținut și de către antrenorul Laszlo Csaba.

Cazare la Tg. Mureș

Echipa Sepsi OSK Sf. Gheorghe a mai avut, la acest meci de la Mediaș, un inconvenient neprogramat. Deoarece la Mediaș erau, în această perioadă, o serie de evenimente culturale, a fost imposibil pentru conducere să găsească un loc de cazare la Mediaș sau în imediata apropiere. Așa că locul de campare ales a fost Tg. Mureș, echipa parcurgând apoi distanța până la Mediaș, în ziua jocului.  Acest lucru a însemnat o oră și jumătate de autocar, înainte de meci, ceea ce, evident, s-a repercutat și asupra capacității de exprimare în teren.

Edward Iordănescu a lipsit

Antrenorul principal al sibienilor, Edward Iordănescu, a lipsit de la această dispută. El are probleme medicale, se pare că la inimă, așa că este plecat pentru investigații și tratamente, la o clinică specializată. Oricum, Iordănescu junior se afla în stare de suspendare după meciul din prima etapă, 2-2 cu Chindia Târgoviște, când a fost trecut în raport pentru incidentele de după meci.

Nasser Chamed, în minutul 34, când a deschis scorul, i-a dedicat golul lui Iordănescu afișând un tricou pe care era inscripționată următoarea propoziție: „Mister te așteptăm”. Se estimează că Edward Iordănescu ar putea reveni la echipă în câteva săptămâni. În lipsa acestuia, pe banca tehnică a stat secundul Flavius Boroncoi.

Al treilea meci nul

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a înregistrat a treia remiză consecutivă în startul campionatului, după 0-0 la Voluntari și cu FCSB. Echipa noastră, cu această ocazie, a marcat primul gol stagional.

Din punct de vedere tactic, a surprins plăcut abordarea lui Laszlo Csaba, care a terminat meciul cu doi atacanți centrali de meserie, Karanovic și Simonovski, el forțând astfel victoria. Altfel, abordarea lui Laszlo a fost una tipică pentru un meci în deplasare. Până la urmă, toate cele trei rezultate de egalitate de până acum pot fi privite ca rezultate pozitive, ținând cont de context.

Gaz Metan Mediaș este și ea neînvinsă, având cinci puncte din trei runde. Medieșenii au câștigat la Tg. Mureș, într-un meci considerat în deplasare, derby-ul județului Sibiu, 2-0 cu Hermannstadt. Pe teren propriu nu au gustat încă victoria, după partidele cu Chindia Târgoviște și Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Nicolae Carnat a fost desemnat omul meciului, iar redacția Observatorul de Covasna a avut un reprezentant special la fața locului, la Mediaș.

Sursă foto: Facebook/Sepsi OSK

Cristian Frisk 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.