SPORT 21 martie 2019

Fülöp Lóránd ar putea juca pentru naționala Ungariei

de Covasna Media | 729 vizualizări

Fülöp Lóránd, fotbalist legitimat la prim-divizionara FC Botoșani, ar putea evolua pentru naționala Ungariei. Fülöp Lóránd este fratele lui Fülöp István, conducătorul de joc actualmente accidentat de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Cei doi s-au născut la Tg. Mureș, într-o familie de etnici maghiari, ei evoluând și pentru naționala secuilor.

Fülöp Lóránd a fost, deocamdată, convocat pentru naționala de tineret a României, în perspectiva dublei amicale cu Spania și Danemarca. Naționala de tineret a României, reamintim, va participa în luna iunie la turneul final al Campionatului European U21, în Italia și San Marino, această competiție fiind și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Fülöp Lóránd este interesant și pentru o serie de echipe de top din Ungaria, care l-ar dori transferat din sezonul viitor. Actualmente, după ce a trecut cu bine peste o accidentare urâtă, Fülöp Lóránd a devenit om de bază la FC Botoșani. Pentru echipa moldavă, Fülöp a disputat în actualul sezon 17 meciuri, marcând cinci goluri.

În istoria fotbalului românesc un astfel de caz este Vasile Miriuță care, la 32 de ani, a debutat în naționala Ungariei. Actualul antrenor al formației AFC Hermannstadt a jucat ani buni în Ungaria, a obținut cetățenia țării vecine și ulterior, pe când evolua în Bundesliga, a fost selecționat de forul fotbalistic de la Budapesta. Miriuță are 9 selecții și un gol la naționala Ungariei.

Reîntorcându-ne la Fülöp Lóránd, selecția la naționala de tineret a României, conform actualelor normative internaționale, nu exclude ca, pe viitor, acesta să îmbrace tricoul naționalei de seniori a Ungariei sau a altei țări. Fülöp Lóránd are și cetățenie maghiară, așa că acest aspect administrativ a fost rezolvat.

Până la urmă, indiferent care va fi alegerea lui Fülöp Lóránd, să sperăm că el va fi sănătos și că va face o frumoasă carieră fotbalistică.

Mult succes în continuare!

Cristian Frisk

(Sursă foto: fcbotosani.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.