SPORT 9 decembrie 2019

FRH a exclus Corona Brașov din campionat

de Covasna Media | 1277 vizualizări

În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată

Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.

În baza dispozițiilor Art. 62 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020.

Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.

Corona Brașov a fost exclusă de EHF din competițiile europene, iar acum și din Liga Națională pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, metodă neregulamentară.

Prin faptul că trei jucătoare de lot național legitimate la Corona Brașov nu au putut fi selecționate la naționala feminină, prezentă în aceste zile la Campionatul Mondial din Japonia, Corona Brașov a pus în pericol un obiectiv național, calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România a pierdut clar partida cu Rusia, la Mondial, în grupele principale, cu scorul de 27-18, portărița rusoaicelor, Ana Sedoikina, marcând trei goluri și oferind alte câteva lansări de contraatac.

Următorul meci al tricolorelor, la Campionatul Mondial din Japonia, este marți, ora 12.00, cu Suedia. România nu are niciun punct în clasamentul grupei principale în care vom mai întâlni miercuri naționala țării gazdă, Japonia. 

În cazul în care am ocupa locul al patrulea în grupa principală, atunci am putea avea șansa unui turneu preolimpic au adversare abordabile, precum Senegal și Argentina.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.