SPORT 21 martie 2019

FRF susține Ziua Mondială a persoanelor cu sindrom Down

de Covasna Media | 529 vizualizări

Federația Română de Fotbal susține evenimentul cultural-sportiv organizat de Asociația Down Plus București cu ocazia Zilei Mondiale a persoanelor cu sindrom Down.

Pe lista participanților se înscriu 200 de tineri cu dizabilități, reprezentanți ai ONG-urilor partenere din București și din peste 15 orașe ale țării.

Pe data de 23 martie va avea loc prima parte a evenimentului, care va fi marcată printr-o serie de manifestații artistice ale persoanelor cu dizabilități. Spectacolul va începe la ora 14.00 în cadrul Velveto Ballroom (str. Oltețului nr. 30), unde fiecare ONG participant va prezenta câte un dans de grup. La acest eveniment, vedetele vor fi chiar persoanele cu dizabilități.

Data de 25 martie reprezintă nucleul evenimentului. Acesta va fi deschis la ora 9:00 printr-o paradă în cadrul Centrului Sportiv Apollo (Bulevardul Energeticienilor 5, București) a celor 30 de delegații participante la eveniment. Cei 200 de sportivi cu dizabilități vor realiza o serie de meciuri demonstrative de fotbal și vor concura, de asemenea, la o serie de probe sportive. Evenimentul sportiv se va încheia prin premierea fiecărui participant în parte.

Ziua Mondială a Persoanelor cu sindrom Down se sărbătorește pe data de 21 martie a fiecărui an. Acesta este un eveniment dedicat conștientizării sindromului Down, dar și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Evenimentul este organizat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Fundația Inimi Generoase, Clubul Sportiv Municipal București, Crucea Roșie Sector 2, Edenred, Primăria Municipiului București, DGASMB, Centrul Sportiv Apollo, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, UNEFS, precum și alți parteneri.

Sursa foto - FRF

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.