SPORT 22 martie 2023

FRF precizează că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a steagului Ungariei Mari

de Covasna Media | 914 vizualizări

Federaţia Română de Fotbal precizează, miercuri, într-un comunicat de presă, că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de fotbal ca suporterii să afişeze la meciurile internaţionale steagul Ungariei Mari, aşa cum anunţase forul de la Budapesta.

„Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată. FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European;

Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul”, se arată în comunicatul de presă al Federaţiei Române de Fotbal, publicat pe site-ul oficial.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal aminteşte că „revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la urâ şi violenţă la meciurile din competiţiile europene".

Federaţia maghiară de fotbal anunţase marţi că a primit, în urma unui demers făcut la UEFA, acceptul ca suporterii săi să poată afişa steagul Ungariei Mari, cu regiuni ale ţărilor învecinate, precum Transilvania, ca pe un „simbol istoric”, fără conotaţii politice.

Reacția patronului Sepsi OSK

Patronul Sepsi OSK, Diószegi László, a declarat pentru prosport că se delimitează de decizia federației maghiare. Conducătorul clubului covăsnean susține că formația pe care o conduce nu are nicio altă legătură cu Guvernul Ungariei în afara sumelor binecunoscute care au fost alocate pentru a construi stadionul din Sfântu Gheorghe și pentru a susține academia de copii și juniori, astfel că nu este direct interesat de această decizie.

„Nu am auzit până acum de acest lucru și, vă zic sincer, nici nu ne interesează ce fac ei. Nu avem nicio treabă cu federația maghiară și cu ce decizii ia. Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el.

Este adevărat că stadionul a fost construit cu ajutor de acolo și s-au dat niște bani pentru academia de copii, dar echipa mare nu are nicio legătură. Avem sponsori puternici, din România și din Ungaria. OTP și MOL sunt nume importante, branduri care au interese economice în România și de aceea ne susțin.

Sunt echipe care sunt sponsorizate de benzinării din Austria și nimeni nu mai zice nimic. Vă repet, nu ne interesează ce face federația de la Budapesta. Noi jucăm în România și respectăm această țară. Ne interesează doar campionatul de aici. Nu cred că are de ce să fie afectată Sepsi în vreun fel de decizia UEFA”, a declarat Diószegi László pentru ProSport.

Sursa: Agerpres și ProSport. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.