SPORT 19 iulie 2018

FRF lansează Liga Elitelor U15

de Covasna Media | 794 vizualizări

După succesul formatului competițional Liga Elitelor la categoriile de vârstă U17 și U19, Federația Română de Fotbal a creat cadrul optim pentru formarea și dezvoltarea celor mai talentați tineri jucători născuți în 2004 sau mai târziu prin ediția 2018/2019 a Ligii Elitelor U15.

În contextul în care piramida competițională la nivel juvenil nu prevedea o competiție națională dedicată categoriei de vârstă Under 15, iar competițiile cu caracter județean nu furnizau un număr de partide suficient de mare și cu un nivel competitiv suficient de ridicat pentru formarea tinerilor talentați, FRF lansează din acest an competiția Liga Elitelor U15.

Felix Grigore, manager competiții FRF, detaliază, pentru frf.ro, acest nou proiect: „Era imperios necesar să oferim acestei categorii de vârstă o competiție cu multe meciuri de nivel înalt, prin care vârfurile generației să se poată șlefui. Doar așa vom furniza echipelor reprezentative și cluburilor de seniori jucători de calitate, care să obțină performanțe europene și internaționale. Participanții și publicul vor descoperi noutăți în acest format, precum eliminarea temporară a jucătorilor, care va încuraja sportivitatea și fair-play-ul de la cele mai fragede vârste”.

În formatul de succes al Ligii Elitelor U17 și U19, furnizând astfel și o continuitate competițională pentru jucătorii de perspectivă descoperiți prin intermediul primei ediții a Turneului Speranțelor U14, noua competiție se dorește o provocare atât pentru echipele de juniori ale cluburilor afiliate FRF, cât și pentru cele ale cluburilor neafiliate, care se pot înscrie în competiție la nivel AJF/AMFB.

Ion Geolgău, manager scouting FRF, proiectul Ligii Elitelor U15 completează, pentru sursa citată: „Peste 100 de jucători sub 14 ani au fost selectați timp de un an de zile, prin multiple filtre de selecție, pentru a alcătui un lot lărgit al României U15. Exigența în selecție, de la referenții județeni până la membrii Comisiei Tehnice FRF, a furnizat rezultate care ne dau mari speranțe pe viitor. Dar acești tineri aveau nevoie acum de competiție, de meciuri într-un ritm bine calculat și confruntări cu adversari puternici. De aceea, consider Liga Elitelor U15 un proiect esențial pentru formarea viitoarelor reprezentative ale României.”

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.