SPORT 2 decembrie 2015

Fotograful covăsnean Cosmin Iftode, nominalizat la Sport Media Pearl Awards

de Sever Ioan Miu | 617 vizualizări

Fotograful Cosmin Iftode a fost nominalizat la prima ediție a Sport Media Pearl Awards la categoria Photography – Emotion (Fotografie – Emoție). Dacă va câștiga, acesta va fi primul premiu internațional pentru Iftode. „Nu mai am alte distincții, cu excepția unui concurs din vremea studenției, ISO 400, la care am câștigat la toate cele 4 categorii: portret, news, sport și feature”, ne-a declarat fotograful covăsnean.

Fotografia, publicată în The Guardian, îl înfățișează pe Andrea Pirlo de la Juventus Torino sărutându-l pe obraz pe coechipierul său Alvaro Morata după ce italienii au egalat la 1 cu FC Barcelona în finala Champions League, din 6 iunie 2015. Finala, disputată pe Olympiastadion din Berlin, s-a încheiat până la urmă cu 3-1 pentru catalani. „Dacă Juventus ar fi câștigat, fotografia ar fi fost mai puternică. Dar și așa exprimă destul de bine trăirea lui Pirlo și cum, chiar și la finalul unei cariere mărețe de fotbalist, sportul ăsta încă îți oferă trăiri intense”, a punctat Iftode.

Alt român care ar putea primi un premiu la Sport Media Pearl Awards este Dumitru Graur, nominalizat la categoria Video Documentary (Documentar Video) cu serialul Il Luce. Premiile Sport Media Pearl Awards vor fi acordate de către Asociația Internațională de Presă Sportivă, pe 15 decembrie, la Abu Dhabi. Potrivit gazdelor, Abu Dhabi Media, aceasta este prima distincție internațională destinată exclusiv recompensării jurnaliștilor de sport din jurul lumii.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.