SPORT 28 noiembrie 2022

Fotbalul are nevoie de idoli

de Covasna Media | 766 vizualizări

Dacă în primele partide la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar au ieșit în evidență surprizele Arabia Saudită și Japonia, a venit rândul, în special, individualităților, spre deliciul presei care a putut din nou să-i elogieze pe copiii iubiți ai fenomenului.

Una dintre cele mai frumoase încleștări a fost Portugalia-Ghana. Deși nu părea a fi un meci pe care să-l urmărești până la final, prima repriză fiind de-a dreptul plictisitoare, în partea secundă a ieșit la rampă Cristiano Ronaldo și al său gol din penalty. Dar Ghana a egalat, și, desigur, întrebarea firească, va păți Portugalia ce a pățit Argentina (care deschisese scorul cu saudiții tot din penalty, prin Messi), se înfiripa în mințile suporterilor. Finalul a fost fabulos, cu trei goluri și o victorie pentru Portugalia cu 3-2.

Poate că singura mare favorită care a impresionat din primul meci a fost Brazilia. Brazilia lui Neymar, însă, a fost Brazilia lui Richarlison, atacantul lui Tottenham care, cu o dublă, una din reușite după o execuție spectaculoasă, a adus victoria și probabil o calificare ușoară în optimi. Elveția și Camerun este greu de crezut că vor putea pune probleme brazilienilor.

În celelalte grupe au început deja partidele din runda secundă. Iran, probabil, o va trimite pe Țara Galilor acasă, și se va lupta pentru un loc în următoarea fază cu Statele Unite, care au cam „dat-o la pace” cu Anglia, într-un 0-0 de care aveau nevoie ca suspansul să rămână pâna la decisivul dintre cele două echipe. Qatar, așa cum era de așteptat, a înregistrat un record negativ, fiind prima țară organizatoare care nu trece de faza grupelor. În schimb, vom avea un Senegal-Ecuador de foc, sud-americanii având și varianta unei remize pentru a merge mai departe.

Dintre cele patru partide ale zilei de sâmbătă, victoria Australiei cu Tunisia a rămas oarecum în umbra celorlalte partide, în care idolii au dat lovitura. Lewandowski a „ucis” marea surpriză Arabia Saudită, cu o pasă de gol, dar mai ales cu un gol pentru istorie, atacantul polonez egalându-l pe celebrul Pele la numărul de goluri pentru o echipă națională. Mbappe a dat două goluri danezilor și Franța, campioana mondială en-titre, este prima echipă calificată deja în optimi. Și desigur... Messi. Cu el în zi de grație, gol și pasă de gol, Argentina a învins Mexicul, iar visul de a ajunge cât mai aproape de finală a prins din nou contur.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.