SPORT 10 iulie 2019

Florin Ștefan și Adrian Rus „olimpionici”

de Covasna Media | 1162 vizualizări

În luna iunie, sportul covăsnean a înregistrat o superbă premieră, prin participarea celor doi fotbaliști, Florin Ștefan și Adrian Rus, la calificarea echipei naționale de tineret a României, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. 

Florin Ștefan și Adrian Rus nu vor putea însă, din cauza regulamentelor, să joace pentru echipa olimpică a României. La Campionatul European de tineret U21 au fost admiși jucători născuți după 1 ianuarie 1996, în vreme ce pentru turneul olimpic criteriul de vârstă se schimbă, fiind admiși jucătorii care s-au născut după 1 ianuarie 1997. Astfel, fundașii covăsneni nu se încadrează în prevederile respective, deci nu sunt eligibili pentru a juca în naționala olimpică. Ei totuși ar putea fi selecționați, ținând cont de faptul că la turneul olimpic, selecționerii pot aduce trei jucători peste 23 de ani, dar șansele ambilor sunt reduse.

Și alți fotbaliști din naționala de tineret a României, cum ar fi golgheterul George Pușcaș, sunt în aceeași situație. 

Termenul „olimpionic” desemnează acei sportivi participanți la o ediție a Jocurilor Olimpice. Cum fotbalul este singurul sport din familia olimpică la care se aplică astfel de criterii de vârstă, rezultă că Florin Ștefan și Adrian Rus ar putea fi incluși în categoria olimpionicilor, chiar dacă nu vor participa efectiv la turneul de la Tokyo. 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.