SPORT 24 iunie 2019

Florin Ștefan printre cei mai buni tricolori în România – Anglia

de Covasna Media | 786 vizualizări

Echipa națională de fotbal tineret sub 21 de ani a României a făcut un meci mare la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, desfășurat în Italia și San Marino, în această perioadă.

România s-a impus în fața selecționatei similare a Angliei cu scorul de 4-2 (0-0), deși în minutul 75 tabela era încă imaculată. Jocul, până la declanșarea sarabandei golurilor, a fost unul foarte dinamic, cu multe faze de poartă. Tricolorii, pregătiți de Mirel Rădoi, au avut cel puțin cinci ocazii mari de gol, în special prin Andrei Ivan. Ce-i drept, englezii au replicat și ei, dar portarul Ionuț Radu a făcut un meci mare și a avut câteva parade excepționale.

Alături de goal-keeper-ul român, unul dintre remarcați a fost fundașul stânga Florin Ștefan, legitimat la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care a jucat foarte bine. Sigur pe el pe flanc, Ștefan a ocupat o poziție strategică la fazele fixe. El a blocat construcția englezilor la cornerele executate de pe partea opusă, iar apoi, în repriza secundă, a salvat de pe linia porții scoțând cu capul, din plonjon, o minge care îl depășise pe Radu. Ștefan a făcut și pressing, participând deseori la construcție, incursiunile sale pe bandă fiind foarte periculoase. Ștefan a fost, de asemenea, foarte tare și în duelurile fizice contra britanicilor. Două ezitări ale primei reprize s-au notat în dreptul fundașului covăsnean, ambele cauzate însă de niște degajări prea puternice, incomode, ale portarului Radu, care l-au surprins prea aproape de linia de margine.  

Meciul, care se îndrepta spre un rezultat alb, a ieșit, incredibil, din matcă, după minutul 75. Florinel Coman a obținut un penalty transformat impecabil de Pușcaș, dar englezii au egalat la doar trei minute, cu un șut bară-gol de pe dreapta, din colțul careului mare, expediat de Gray. Ianis Hagi a recuperat și a driblat cu dreptul, în minutul 85, finalizând cu un șut din afara careului, cu piciorul stâng, pentru 2-1. Ca un făcut, englezii au egalat iarăși, de această dată la o greșeală de plasament între Ștefan și Nedelcearu.

Când nimeni nu mai credea, a ieșit la rampă Coman, care a înscris pentru 3-2 cu un șut de la 25 de metri, scăpat neverosimil de Henderson în plasă. Portarul englezilor se dovedise de netrecut până atunci. În ultimul minut de prelungiri, Coman a punctat cu un voleu superb, marcînd pentru 4-2, al treilea gol din afara careului pentru România.

Scor final 4-2, iar România mai are puțin până la calificarea în semifinalele Campionatului European și, implicit, la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020.

În celălalt meci al grupei, Franța a învins Croația cu 1-0, deși croații au ratat șanse uriașe de egalare, printre care și o bară, pe final de meci. Înaintea ultimelor jocuri, clasamentul se prezintă astfel:

  1. România 6 puncte, golaveraj 8-3
  2. Franța 6 puncte, golaveraj 3-1
  3. Anglia 0 puncte
  4. Croația 0 puncte

Anglia și Croația sunt virtual eliminate de la turneul final al Campionatului European de tineret.

În semifinale se vor califica patru echipe, anume câștigătoarele de grupe, dar și posesoarea celei mai bune linii de clasament de pe locurile secunde. Ecuația calificării se descifrează astfel:

1A – 2B/2C/1C

1B – 2A/1C

În conformitate cu această grilă, nu există posibilitatea ca două echipe care s-au aflat în aceeași grupă să se întâlnească și în semifinale.

În această seară, de la ora 22.00, se dispută ultimele meciuri ale grupei C: România – Franța, la Cesena și Anglia – Croația, la Serravalle. Aseară s-au disputat, după închiderea ediției tipărite, meciurile din grupa B, Serbia – Germania și Austria – Danemarca.

La ora apariției ziarului, România și Franța pot fi deja calificate pentru semifinale, indiferent de rezultatul meciului direct.

Echipa României utilizată în istoricul succes repurtat contra Angliei, de antrenorul Mirel Rădoi: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Cicâldău, Băluță – Ianis Hagi, Man, Ivan – Pușcaș. Au mai intrat Vlad Dragomir, Coman și Nedelcu.

Al doilea echipier al formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe din lotul național de tineret, Andrei Rus, a fost rezervă neutilizată, atât la meciul cu Croația cât și la cel cu Anglia.

În Grupa A s-au disputat și ultimele jocuri: Spania – Polonia 5-0 (neverosimil) și Italia – Belgia 3-1.

Clasamentul grupei:

  1. Spania 6 puncte golaveraj 8-4
  2. Italia 6 puncte golaveraj 6-3
  3. Polonia 6 puncte golaveraj 4-6
  4. Belgia 0

Spania s-a calificat în semifinale, în vreme ce România, ca să fie deasupra Italiei în clasamentul comparat al locurilor secunde, poate pierde cel mult cu 2-0 în fața Franței.

Mult succes tricolori!

(Sursă foto: Facebook)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.