SPORT 25 ianuarie 2018

Finish cu succes pentru Csongor Szabó la Winter Rally 2018

de Covasna Media | 692 vizualizări

139 de kilometri de probe speciale. 139 de kilometri acoperiţi cu zăpadă şi gheaţă. 139 de kilometri de succes, pe care Csongor Szabó a progresat, continuând procesul de acomodare cu noua maşină de concurs, un Ford Fiesta R2. În weekendul care a trecut, Csongor şi Rareş au participat la Winter Rally Covasna, raliu care se desfăşoară în zona localităţii Comandău în condiţii de iarnă.

Fără niciun obiectiv setat pentru o clasare la finalul raliului, Csongor Szabó şi Rareş Fetean au luat startul în raliul pe zăpadă cu dorinţa de a continua procesul de învăţare a Ford-ului Fiesta R2, după ce la Raliul Sibiului, ultimul din calendarul CNR-D 2017, au obţinut victoria în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice. Astfel, după startul festiv desfăşurat în faţa fanilor din Covasna, echipajul s-a îndreptat către primele probe speciale, zăpadă fiind din belşug la această ediţie.

Cu un start uşor ezitant, Csongor şi Rareş au reuşit să ridice ritmul şi să înţeleagă comportamentul maşinii pe o suprafaţă alunecoasă. Astfel, cu fiecare probă specială parcursă, timpii realizaţi erau mai buni iar viteza mai mare, încrederea în maşină creştea treptat şi sentimentul de mulţumire era tot mai mare. Deşi nu au avut un rival direct cu o maşină comparabilă, cei doi membri ai echipajului au avut momente în care au forţat şi au ridicat ritmul până înspre limitele maşinii.

După cele 10 probe speciale, desfăşurate pe parcursul a două zile de concurs, Csongor Szabó şi Rareş Fetean au încheiat Winter Rally Covasna pe locul 5 în clasamentul Open şi pe prima poziţie în cadrul clasamentului maşinilor cu 2 Roţi Motrice. Începutul de sezon este unul excelent pentru echipaj, dar progresul trebuie să continue: „Suntem foarte mulţumiţi după Winter Rally, unde ne-am simţit foarte bine. A fost mai dificil decât anticipam iniţial, cu multă zăpadă pe probele speciale, condiţii în care anvelopele cu cuie nu au aderenţa perfectă. A trebuit să mă adaptez constant la condiţii şi să corectez mult din derapajele maşinii, dar mi-a plăcut mult”, a spus Csongor la finalul Winter Rally Covasna.

„Nu am plecat cu niciun obiectiv în acest raliu deoarece amândoi l-am considerat un test pentru pregătirea noului sezon. La final, suntem fericiţi că ne-am distrat pe zăpadă, că am crescut mult ritmul şi că am mai descoperit detalii ale comportamentului maşinii. La acest raliu ne-am dat seama cât de mult mai avem de învăţat şi cât putem să creştem viteză pe probele speciale, acesta fiind unul din obiectivele pe următoarele luni: să reuşim să ajungem aproape de limita maşinii“, a completat Csongor Szabó. În acelaşi timp, pentru Rareş, Winter Rally Covasna a fost un antrenament bun: „În primul rând, la Covasna m-am simţit foarte bine în maşină şi a fost o distracţie excelentă. În al doilea rând, raliul a fost un exerciţiu bun pentru noul sezon, care va începe la Braşov: am lucrat împreună cu Csongor pe perfecţionarea dictării şi a ritmului, iar lucrurile arată bine pentru 2018“.

Ford-ul Fiesta R2 va fi, din nou, revizuit, pentru a asigura o funcţionare perfectă la debutul Campionatului Naţional de Raliuri 2018, care va avea loc în lună martie, la Braşov. „Maşina s-a comportat excelent, dar ne propunem să o revizuim din nou, să vedem dacă există probleme după revizia capitală din iarnă. Apoi, o să continuăm pregătirea pentru 2018 cu sesiuni de teste, astfel încât la Raliul Braşovului să fim pregătiţi 100% de noul sezon, unul care se anunţă palpitant şi interesant pentru noi“ a încheiat Csongor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.