SPORT 7 martie 2010

Femei la volan

de Covasna Media | 595 vizualizări
Clubul Autocrono a organizat ieri cea de-a patra ediţie a concursului de îndemânare auto „Women Racing“ 08mar2010-womenDe ziua lor, femeile au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile de șoferițe și să participe la cea de-a patra ediție a concursului de îndemânare auto organizat de Clubul Auto Crono din Sfântu-Gheorghe. Evenimentul a avut loc ieri pe strada Constructorilor și a fost deschis și bărbaților. În total au participat la ediția din acest an 13 concurenți, dintre care 3 femei. Organizatorii spun că ele nu au venit mai multe

Clubul Autocrono a organizat ieri cea de-a patra ediţie a concursului de îndemânare auto „Women Racing“

08mar2010-womenDe ziua lor, femeile au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile de șoferițe și să participe la cea de-a patra ediție a concursului de îndemânare auto organizat de Clubul Auto Crono din Sfântu-Gheorghe.

Evenimentul a avut loc ieri pe strada Constructorilor și a fost deschis și bărbaților. În total au participat la ediția din acest an 13 concurenți, dintre care 3 femei. Organizatorii spun că ele nu au venit mai multe din cauza frigului, întrucât anul trecut au participat zece doamne și domnișoare.

„Concursul a cuprins probe de îndemânare, întâlnite zi de zi în trafic, doar că acum a mers cronometrul. Ideea e să ne obișnuim, să cunoaștem mașina, să cunoaștem regula jocului, și bineînțeles să știm unde sunt limitele mașinii. De obicei fetele sunt mai timide în conducere, dar anul trecut am avut o fată care a bătut grupa N1, ceea ce este exraodinar, deci sunt fete care se pricep și pot scoate un rezultat bun”, a spus președintele Clubului Auto Crono, Simon Arpad.

Deși au avut emoții, concurentele au făcut față situației și s-au descurcat chiar bine. Iacob Alina are 18 ani și a fost la prima cursă de acest gen, dar spune că îi place viteza și cu siguranță mai vine. Și Demeny Ana Maria spune că a fost interesant și a avut ceva emoții, mai ales că nu era cu mașina ei, dar i-a plăcut și ca pilot, nu numai pe post de copilot ca până acum.

„A fost bine, interesant. Mi s-a părut grea ultima întoarcere, pe care trebuie să o iei invers decât ai vrea de fapt”, a spus ea.

Aprecierile publicului au fost pozitive la adresa concurenților, inclusiv la adresa femeilor, în timp ce doamnele de pe margine au spus că ideea Clubului este una bună de ziua lor și le dă ocazia femeilor să dovedească că și ele se descurcă la volan.

„A fost interesant, chiar câteva evoluții spectaculoase, chiar și din partea femeilor, în ciuda bărbaților care încearcă să dovedească că sunt bărbați, din păcate”, a spus un tânăr din Brașov.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.