SPORT 7 septembrie 2017

Federaţia Română de Karting are sediul la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 1007 vizualizări

Federaţia Română de Karting, instituţie privată de utilitate publică, recunoscută ca atare de către Ministerul Tineretului şi Sportului, are sediul în judeţul Covasna, la Tg. Secuiesc. Federaţia Română de Karting este una dintre puţinele federaţii sportive naţionale cu sediul în provincie, un alt exemplu care ne vine rapid în minte fiind cel al Federaţiei Române de Oină, care funcţionează la Constanţa.

Forul kartingului românesc este condus, din funcţia de preşedinte, de către Lucian Ștefan. La Tg. Secuiesc are sediul şi un club specializat strict pe karting, CSSK, tot acolo fiind şi cel mai rapid circuit de karting din ţară.

Sportivii legitimaţi la CSSK Tg. Secuiesc sunt printre protagoniştii curselor Campionatelor Naţionale, următoarea etapă fiind programată la Bacău, în perioada 15–16 septembrie.

Kartingul este un sport tehnic extrem de popular printre copii şi tineri. În afara acestui aspect, kartingul reprezintă o excelentă educaţie pentru viitorii şoferi. Cunoştinţele tehnice, orientarea la volan, dozarea vitezei, atacul virajelor reprezintă tot atâtea motive pentru ca, apoi, conducerea defensivă, pe drumurile publice, să îi ferească de accidente rutiere pe conducătorii auto.

Din motivele descrise mai sus, publicaţia noastră doreşte să promoveze kartingul cu valenţele sale sportive şi sociale.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.