SPORT 12 iulie 2019

(Update) FC Voluntari - Sepsi OSK, remiză în primul meci al sezonului în Liga I

de Covasna Media | 792 vizualizări
Foto – telekomsport.ro
Foto – telekomsport.ro

Vineri, 12 iulie, a debutat sezonul 2019-2020 la fotbal, Liga I. în meciul inaugural, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a câștigat un punct important, după remiza 0-0, obținută pe Stadionul Anghel Iordănescu” din Voluntari, împotriva localnicilor de la FC Voluntari.

Formația noastră a început timorat și a cedat inițiativa gazdelor, care au dovedit mai multă omogenitate. Cu multe nume noi, în comparație cu sezonul trecut, alb-roșii au încercat să regleze din mers mecanismele, iar ușor-ușor lucrurile au început să meargă.

Popadiuc a avut o mare ocazie pentru gazde, în minutul 7, șutând pe lângă vinclu, după care la mijlocul terenului disputa s-a echilibrat. Vașvari, aflat la meci aniversar, cel cu numărul 200, a primit un cartonaș galben, dar în general s-a achitat bine de sarcinile primite, alături de Velev și de Dylan Flores, care a primit și banderola de căpitan.

Noul antrenor al formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Csaba László, a fost atent la detalii și a încercat să modifice sarcinile fiecărui jucător, în funcție de context. Deși în amicale el utilizase, în general, o formulă mai ofensivă, miza debutului a fost una deosebită, așa că s-a preferat un 4-2-3-1 pragmatic, care să închidă culoarele de pătrundere spre poarta lui Niczuly.

În repriza secundă, intrarea lui Carnat a dinamizat jocul, acesta avînd o bună ocazie după o minge interceptată. De asemenea, Flores, tot spre final, a șutat puternic, pe jos, dar pe centrul porții, prilejuindu-i o paradă ușoară portarului Mitrev, de la Voluntari.

Până la urmă, ambele echipe având unele oportunități de a înscrie, acest rezultat de egalitate albă poate fi catalogat drept echitabil. Omul meciului, o inovație a televiziunilor pentru acest sezon, a fost ales portarul de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Niczuly Roland, care a avut câteva parade importante.

Iată echipa utilizată de către antrenorul Csaba Laszlo: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Tincu, Fl. Ștefan – Velev, Vașvari, Fülöp, Flores – Hamed, Dumiter. Au mai intrat, pe parcurs, Ștefănescu, Adebanjo și Carnat.

În echipa de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-au aflat 4 debutanți (Dimitrov, Barisic, Tincu și Dumiter), alți doi (Ștefănescu și Adebanjo) intrând ulterior. Nigerianul Adebanjo, care a evoluat și la Vitoria Setubal, s-a accidentat la câteva minute după ce a pătruns pe teren, lăsându-i locul lui Carnat.

Interesantă introducerea lui Ștefănescu, revenit de la KSE Tg. Secuiesc, acesta fiind un fotbalist mai mult decât promițător, pentru postul de fundaș-mijlocaș stânga.

Bună și evoluția lui Florin Ștefan, care nu a efectuat pregătirea cu echipa, deoarece a participat la Campionatul European de tineret U21, acolo unde România s-a calificat pentru semifinale și pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Gazdele nu l-au utilizat pe Laidouni, care se pare că are o ofertă de la FCSB, motiv pentru care nu s-a concentrat suficient pentru meci, nefiind convocat. Rezultatul final, în atare condiții, poate fi considerat mulțumitor pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care a debutat fără înfrângere și cu un punct ce se poate dovedi important în clasamentul adevărului.

Fülöp și Vașvari au fost avertizați. Echipa a fost încurajată de un grup de câteva zeci de suporteri, care au avut și ceva emoții, ei fiind blocați, la un moment dat, din cauza unui ambuteiaj, undeva la Sinaia. Până la urmă, galeria a ajuns la timp pentru meci.

Următoarea etapă, în Liga I, înseamnă deja un adversar tare pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe. În municipiul reședință de județ urmează să sosească, luni, 23 iulie, FCSB, echipă care este angrenată și în cupele europene.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.