SPORT 14 noiembrie 2013

Expoziţia temporară „Oina din bătrâni”

de Covasna Media | 340 vizualizări

Sâmbătă, 9 noiembrie, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, cu ocazia Campionatului Naţional de Oină pentru Juniori I, II şi III, organizat în premieră la Întorsura Buzăului de Federaţia Română de Oină, a fost vernisată Expoziţia temporară „Oina din bătrâni”.

Expoziţia prezintă jocul de oină sau hoina, conform denumirii populare din Zona Buzaielor, joc menţionat în toate comunele şi satele din Depresiunea Întorsura Buzăului ca reprezentând, în trecut, un mod de petrecere a timpului liber de către copii şi tineri. Pe lângă fotografiile surprinzând momente ale jocului, scheme şi texte explicative, imagini de arhivă, localnici din zonă, de diferite vârste – care au practicat oina, echipe de elevi din zonă participante recent la competiţii regionale de oină, organizatorii au pregătit vizitatorilor şi primul Campionat de Oină în sală pentru juniori I, II şi III (oina în 6 jucători).

Expoziţia poate fi vizitată în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului până la data de 30 noiembrie, între orele 9 – 17.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi promovarea Expoziţiei temporare „Oina din bătrâni” şi tuturor celor prezenţi la acest eveniment: cluburi, jucători, oficialităţi, antrenori, arbitri şi spectatori.

Dan Buzea, Responsabil Proiect „Oina din bătrâni”

Compartimentul Patrimoniu

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.