SPORT 28 august 2018

Exclusiv! Echipa de hochei pe gheață a Stelei, „adoptată” de Covasna

de Covasna Media | 5236 vizualizări

Echipa de hochei pe gheață a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București va evolua, în actualul sezon, la Patinoarul din Tg. Secuiesc. Echipa militară nu are infrastructura necesară în Capitală, unde lucrările la Patinoarul Național „Mihail Flamaropol” încă nu sunt finalizate. În sezoanele anterioare, hocheiștii steliști au evoluat la Cârța, în județul Harghita, iar acum au decis să schimbe locația.

Sezonul începe în 4 septembrie, roș-albaștrii urmând să aibă patru deplasări, două la Brașov și două la Miercurea Ciuc. Primul meci pe teren propriu, la Tg. Secuiesc, al steliștilor, va fi pe 14 septembrie, contra celor de la Progym Gheorghieni. Apoi există o pauză în calendarul competițional intern, după care Steaua va susține o dublă cu Sportul Studențesc, pe 13 și 14 octombrie.

În total, în sezonul regulat, Steaua va disputa 21 de meciuri la Tg. Secuiesc. Toate cele șase meciuri contra celor de la Sportul Studențesc vor avea loc la Tg. Secuiesc. Prin decizie a Biroului Federal din cadrul Federației Române de Hochei pe Gheață, studenții evoluează doar în deplasare. Iubitorii sportului cu crose și puc din Covasna i-ar putea vedea la lucru pe steliști și în fazele play-off, în cazul în care aceștia se vor califica mai departe.

Echipa de hochei pe gheață Steaua București are un palmares deosebit, care include 40 de titluri naționale, ceea ce înseamnă un record la nivel mondial. Ultimul titlu național obținut de steliști datează din 2006. Steaua a cucerit Cupa României de 33 de ori, ultima dată în 2012, ceea ce reprezintă un alt record neegalat de vreo echipă de hochei pe planetă.

Covasna intră așadar pe harta hocheiului românesc. Alături de Steaua, în Liga Națională, în ediția 2018-2019 mai sunt înscrise Sport Club Miercurea Ciuc (campioană națională en-titre), Corona Brașov, Progym Gheorghieni, CSM Dunărea Galați, Sportul Studențesc București și Academia „Marton Aron”.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Csaba Benedek, 1 septembrie 2018
asa, si intre timp Clubul Sportiv Hockey Gheorgheni se va odihni :) PROGYM-ul nu mai are echipa de hochei
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.