SPORT 9 octombrie 2019

Evoluție bună a sportivilor secţiei de JUDO a CSM Sf. Gheorghe la Campionatul Național de Judo Ne-Waza U21 ani

de Covasna Media | 1957 vizualizări

În perioada 05 - 06 octombrie 2019, în Sala Sporturilor din Deva jud.Hunedoara , a avut loc una dintre cele mai puternice întreceri de Judo din România, Campionatul Național de Judo pe echipe U21 ani și Campionatul National de Judo U21 ani ne-waza (luptă la sol). Competiția a adunat la startul ei peste 250 sportivi valoroși din întreaga țară. Concurenții din acesată categorie de ani fiind practic sportivi de valoare care se pregătesc permanent la loturi de pregătire centralizată,  licee cu program sportiv sau cluburi mari cu stabilitate financiară care acordă slarii bune sportivilor și toate drepturile care se cuvin sportivilor de performanță și înaltă performanță. Practic sportivii din clubrile mici și mai începători nu trec de primele meciuri la asemenea competiții.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe secţia Judo  a participat la această prestigioasă competiţie cu  2 sportivi Vlad LAŞCU și Laurențiu ŢIFREA, pregătiți de antrenorul de judo Petru OLTEAN, aceştia reprezentând cu mândrie județul și municipiul Sf. Gheorghe. Sportivii de la CSM Sf. Gheorghe au luptat la categoria de  -66 kg, aceștia fiind mai mici în greutate, având în jur de 60 kg, o categorie foarte puternică cu  30 de sportivi de valoare înscriși. Competiția s-a desfășurat doar pe trei categori de greutate, la masculin -66, -81 și +81 iar la feminin -52, -63 și +63, asfel șansele de a obține o medalie erau foarte mici.

„Sunt mândru de sportivii mei, chiar dacă la această competiție nu am reușit să urcăm pe podiumul de premiere, știm unde am greșit, cu toate acestea sunt foarte mulțumit că fosta mea sportivă Bianca Prodan, sportiva mea de suflet din Sfântu Gheorghe, transferată de la CSM Sfântu Gheorghe la SCM Deva, componentă a Lotului Național al României de judo a urcat de două ori pe podiumul de premiere obtinând o medalie de broz cu echipa de club și la individual pierzând în finală în ultimele secunde medalia de aur, clasându-se astfel pe locul 2 la o categorie de greutate foarte puternică, acest lucru demonstrează că la Sfântu Gheorghe se face judo de bună calitate”, a declarat antrenorul Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.