SPORT 26 iunie 2024

EURO 2024: România a câştigat Grupa E, după 1-1 cu Slovacia

de Marius Raczek | 354 vizualizări

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Slovacia a intrat mai bine în joc, însă tricolorii au echilibrat raportul de forțe din teren, Ianis Hagi, iar mai apoi Răzvan Marin, amenințând poarta lui Dubravka. Cu toate acestea slovacii deschid scorul la o greșeală colectivă a defensivei noastre. Kucka a centrat, Duda, scăpat din marcaj, a reluat cu capul și l-a învins pe Niță. Golul a dat încredere adversarilor, dar Ianis Hagi a luat o acțiune pe cont propriu, fiind faultat, conform deciziei VAR în careul de 16 metri, deci penalty. Răzvan Marin a executat perfect, aproape de vinclu, și la pauză scorul a fost egal, 1-1.

După reluare tot slovacii au fost mai prezenți în joc, dar Niță a închis poarta. În replică Răzvan Marin l-a pus la încercare pe Dubravka, dar acesta a respins cu un plonjon spectaculos. Niță s-a mai remarcat apoi la șutul lui Strelec, până la final ambele echipe fiind muțumite cu scorul afișat pe tabela de marcaj.

Cu această remiză, România câștigă în premieră o grupă la turneul final Euro, și este pentru a doua oară în istoria participărilor când obține calificarea în faza optimilor de finală. În funcție de ultimele rezultate din Grupa F, după care se vor stabili cele mai bune patru echipe de pe locurile trei, tricolorii își vor afla adversara, aceasta putând fi Olanda sau Slovenia.

Euro 2024, Grupa E

Slovacia-România 1-1 (1-1)

Arbitru: Daniel Siebert, Asistenți: Jan Seidel, Rafael Foltyn

Au marcat: Duda (24’) - R.Marin (37’-penalty)

România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Ianis Hagi, Drăguș, Coman.

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut. Antrenor: Edi Iordănescu

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Duda, Lobotka, Kuka - Skranz, Strelec, Haraslin.

Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta. Antrenor: Francesco Calzona.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.