SPORT 15 martie 2019

Eugen Neagoe, campion cu Universitatea Craiova și Ferencváros Budapesta

de Covasna Media | 1587 vizualizări

Antrenorul principal al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Eugen Neagoe a performat ca jucător la Universitatea Craiova, formația care ne va vizita astăzi. Oltean prin definiție, Neagoe a debutat la Știința unde a jucat din 1986 iar apoi din  1993, cu o mică întrerupere când a fost împrumutat la concitadina Electroputere.

În această perioadă, Neagoe a îmbrăcat tricoul alb-albastru de 160 de ori și a înscris 40 de goluri. Eugen Neagoe a făcut parte din ultima echipă a oltenilor care a câștigat eventul. În sezonul 1991-1992, Universitatea Craiova, cu 50 de puncte, câștiga titlul național, la egalitate cu Steaua. Tot atunci, într-o finală pe fostul ”23 August”, Craiova cucerea Cupa României după 2-1 cu SCM Bacău.

Componența acelei echipe: Prunea, Mănăilă, Săndoi, Adrian Popescu, Mogoșanu, Ciurea, Olaru, Cristescu, Zamfir, Badea, Pigulea, Agaliu, Craioveanu, Neagoe au fost ultimii jucători care au sărutat trofeul de campioni în tricoul alb-albastru al Științei, alături de antrenorii Sorin Cârțu și Fane Cioacă. În sezonul 1992-1993, cu Neagoe pe post de atacant, Craiova mai câștiga odată Cupa României, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila în finală.

După aceste succese, Neagoe s-a transferat în Ungaria, la emblematica echipă Ferencváros Budapesta, cu care a cucerit un tricou de campion, o Cupă a Ungariei și o Supercupă a Ungariei.

După ce a agățat ghetele în cui, Neagoe a antrenat echipele de top ale Craiovei, fiind, într-o perioadă, secundul lui Pițurcă la echipa națională de fotbal a României.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.