SPORT 19 ianuarie 2024

„Este nevoie de un start reușit pentru a ne îndeplini obiectivul”

de Marius Raczek | 899 vizualizări

Acestea au fost cuvintele antrenorului Bernd Storck, cu referire la partida de astăzi, în care Sepsi OSK o va întâlni pe Poli Iași în prima partidă oficială din 2024.

Sepsi OSK-Poli Iași este practic întâlnirea care deschide seria partidelor oficiale din 2024. Programată în etapa a 22-a, cu nouă runde înainte de finalul sezonului regulat, Sepsi OSK trebuie să continue parcursul din finalul anului trecut, atunci când sub comanda lui Bernd Storck a obținut trei victorii și o remiză. Alb-roșii sunt pe locul cinci, iar despre startul din acest an și obiectivele echipei tehnicianul german a vorbit în prefața meciului: „Sunt bucuros că ne reîntoarcem pe teren pentru primul meci oficial din acest an. Am avut parte de un stagiu de pregătire bun. Toți jucătorii sunt pregătiți, vor lipsi doar Ninaj, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, și Alimi, accidentat. Sperăm să avem un start bun. Se vor afla față în față două echipe care încă nu-și cunosc exact potențialul pentru acest an, astfel că vor continua de la nivelul de anul trecut. Desigur, nu e ușor să revii după sărbători, dar consider că ne-am pregătit bine, și vom da tot ce avem mai bun. Obiectivul pe termen lung rămâne calificarea în Play-Off, dar pentru aceasta este nevoie de un start reușit.”

În ceea ce o privește pe Poli Iași, probabil că principalul atu este prezența pe banca tehnică a lui Leo Grozavu, fost antrenor la Sepsi OSK, deși de la plecarea sa s-au schimbat multe. Ieșenii au ales să facă, în pauza competițională, un cantonament în țară, în cadrul căruia au remizat cu Dunav Ruse și au învins-o pe FCU Craiova 1948. Pentru Poli Iași calculele sunt simple: aflată pe poziția a 14-a va avea nevoie de puncte pentru a putea lupta cu șanse reale pentru salvarea de la retrogradare.

Istoricul întâlnirilor directe, pe prima scenă a fotbalului românesc, consemnează 11 partide directe între cele două echipe. Sepsi OSK s-a impus de cinci ori, Poli Iași de două ori, alte patru întâlniri terminându-se la egalitate. În tur Poli Iași a câștigat cu 1-0, într-o partidă în care Matei a ratat un penalty, iar golul lui Debeljuh a fost anulat prin decizia VAR pe motiv de offside.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.