SPORT 22 noiembrie 2017

Eduard Riti, semifinală în etapa Ligii Naționale de Snooker

de Covasna Media | 930 vizualizări

În județul Covasna, la Sf. Gheorghe, există un jucător legitimat oficial la Federația Română de Snooker. Tânărul Eduard Riti îmbină școala cu activitatea de performanță, făcând eforturi deosebite, la fel ca și familia sa, de altfel,  pentru a se antrena și a ține pasul cu performanța.

Recent, la Centrul Național de Snooker din București, Eduard Riti a ajuns în semifinalele etapei, după ce l-a învins cu 3-0 la frame-uri, pe Tudor Muntean. Jucătorul covăsnean a pierdut apoi, cu același scor, 3-0, în penultimul act, contra lui Tudor Chițu.

Pentru a profita la maximum de această deplasare în Capitală, Eduard Riti s-a înscris și pe tabloul categoriei de vârstă tineret. El l-a întrecut în primul tur, în optimile de finală, pe Maxim Ene cu scorul de 3-1, după care, în sferturile de finală, a fost depășit cu 3-1 de Matei Roșca.

În clasamentul general, la categoria de vârstă juniori, Eduard Riti a acumulat un total de 1300 de puncte, recompensa sa pentru semifinala din luna noiembrie fiind de 160 de puncte. El se află pe locul 4, la o diferență de 240 de puncte de Mădălin Gal, situat pe podium. Câștigătorul unei etape, de exemplu, primește 300 de puncte în clasament, în timp ce finalistul se alege cu 220 de puncte.

La tineret, Eduard Riti se situează pe locul 8 în clasament, cu 830 de puncte.

Conform calendarului oficial, la ambele Campionate Naționale mai este o etapă, programată la București, în prima decadă a lunii decembrie.

Performanțele sunt remarcabile în cazul lui Eduard Riti, sportiv care concurează cu jucători cu cel puțin 6-7 ani mai în vârstă decât el. Eduard Riti are 11 ani, iar specialiștii îi prevăd, în cazul în care va munci ca și până acum la masa de snooker, un frumos viitor în acest sport.

Felicitări pentru sportiv, dar și pentru familia lui!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.