SPORT 19 noiembrie 2018

Echipele covăsnene la Cupa României 3x3

de Covasna Media | 630 vizualizări
Sursa foto - FIBA
Sursa foto - FIBA

În perioada 15-18 noiembrie, Arena de Baschet din București a găzduit cele patru turnee, cu adițiune de puncte, ale Cupei României la baschet feminin, varianta olimpică 3X3. La competiție au participat, cerință impusă de regulament, toate cele 13 echipe din Liga Națională, printre care și Sepsi SIC Sf. Gheorghe sau KSE Tg. Secuiesc.

Turneul inaugural al Cupei României a început bine pentru Sepsi SIC Sf. Gheorghe, care a învins o echipă de tradiție, Rapid București, cu 19-13. După eșecul cu CSM Satu Mare, 15-12, covăsnencele au învins pe Olimpia CSU Brașov, 22-3, calificându-se pentru tabloul eliminatoriu. În sferturile de finală, echipa noastră a trecut de CSU Oradea, 21-11, dar în semifinale s-a lovit de Phoenix Constanța, în fața căreia a pierdut cu 19-13.

KSE Tg. Secuiesc nu a trecut de grupe, pierzând cu FCC ICIM Arad, scor 16-14, dar și cu CSM Târgoviște, scor 21-6.

În turneul al doilea, echipele covăsnene au fost repartizate în aceeași grupă. KSE Tg. Secuiesc a pierdut meciurile cu CSM Alexandria, scor 15-11, respectiv Phoenix Constanța, 17-8. Sepsi SIC a trecut de CSM Alexandria cu 12-8, dar a pierdut în fața celor de la Phoenix Constanța, cu 12-11. În duelul județean, echipa din Sf. Gheorghe a triumfat, scor 18-11. În sferturile de finală, Sepsi SIC Sf. Gheorghe a depășit la mare luptă CSM Tg. Mureș, cu 21-19. Semifinala a fost pierdută de echipa covăsneană din nou în fața celor de la Phoenix Constanța, câștigătoare a turneului, cu scorul de 16-13.

Sâmbătă și duminică, tot la Arena de Baschet, au avut loc turneele 3 și 4 ale Cupei României. Vom reveni, în ediția de mâine, cu alte detalii și amănunte!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.